Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklar, tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir

Uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden okula dönmenin çocuk için zor gelebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocuğun yaz boyunca yaptığı faaliyetlerle okul arasında köprü kurmasının yararlı olduğunu söylüyor.

Kitap okuyan bir çocuğa okuduklarının okulda ev ödevleri konusunda kendisine yardımcı olacağının hatırlatılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar uyarıyor: “Okula geri dönüş konusunda her çocuğun tepkisi farklı olmakla birlikte, gerilim yaşayan çocuklara yardımcı olmak ve okula geçişi kolaylaştırmak için yapabileceğiniz tek şey öncelikle çocuğunuzun kaygılarının sebebini belirlemektir.”

Sosyal Hizmet Uzmanı Avukat Ahmet Köse, yeni bir sınıfın yeni bir zorluk anlamına geldiğini, çocukların dersleri başaramama korkusu karşısında savunma amaçlı saldırganlık gösterebildiğini kaydetti.

Köse şöyle devam etti; “Organize olmak ve güven verici rutinler oluşturmak çocuğun kendini ehil hissetmesi açısından önemli katkılar sağlayabilir. Yeni bir okul ya da sınıf arkadaşı bulma konusunda endişeler duymasına neden olabilir. Okul dışı faaliyetler ya da hobilerin başka çocuklarla konuşma başlatması ve kendi olağan çevresi dışındaki çocuklarla tanışma fırsatı sağlaması açısından yararlı olabilir. Ayrıca geçmişte başarıyla atlattığı zor durumlar hakkında konuşmanız da özgüvenini destekleyecektir. Her çocuğun okula yeniden başlama konusunda kendine has bir tepki vermesi normaldir. Bu durum sizde çocuğunuzun hayatına kendi deneyimlerinizi tatbik etme eğilimi oluşturabilir. Kendi deneyimlerinizi hatırlamanız konuya ilişkin anlayışınızı derinleştirebilir. Çocuğunuzu dinleyin ve ona cesaret verin; ancak iyi niyet ve hatıralarınızla onun kaygılarını şiddetlendirmekten kaçının. Sonuç olarak, her zaman için işinize yarayacak en önemli şey çocuğunuzu tanımak olacaktır. Anne-babaların çoğu da çocuğunu gayet iyi tanır. Durumu gözleyin, ancak her şeyi doğru açıdan ele almaya ve büyütmemeye gayret edin. Çocukların çoğu yazdan sohbahara girerken okula dönüş gerilimlerini aşmış olacaktır.”

/ BURSA

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü yasağına protesto

  Tartışılan karar

  Erdoğan: İthalat azalmaz

  AB süreci yeniden Türkiye’nin önceliği

  Yeni adlî yıl yarın başlıyor

  Talim Terbiye Kuruluna asker üye

  DTP'li milletvekilleri Tuğluk ile Ata'ya dokunulmazlık zırhı yetmedi

  Babacan’ın gündemi yoğun

  Rekabet konusunda düzenleme şartı

  Gençler dine yöneliyor

  Tatilciler dönüş yolunda

  Denizlili depreme ilgisiz

  Deprem Dede’den hastane uyarısı

  Doktor balıklara ziyaretçi akını

  Çocuklar, tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir

  İsveç gazetesine İsveçli tepkisi

  Kızılay’ın Ramazan hedefi 50 bin aile

  İstanbul’da 3 gün toplu taşıma ücretsiz

  Özarslan, yılın belediye başkanı seçildi

  Habur'da kolera tedbiri

  Balkanların en hızlı postacısı belli oluyor

  Kocaeli'de şarbon hastalığı


 Son Dakika Haberleri