Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: İthalat azalmaz

Kendilerine ‘’ithalatı azaltma’’ tavsiyesinde bulunulduğunu, bu tavsiyeye dikkat edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Türkiye’nin ithalatının sadece 28 milyar dolarını enerji ve petrol teşkil ediyor. Bunu görmeyecek kadar insaf dışı hareket ediyorlar” dedi.

AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asla milleti hayal kırıklığına uğratamayacaklarını, millet ile aralarına duvarlar öremeyeceklerini, erdeler çekemeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, genel seçimlerin ardından TBMM’deki ilk grup toplantısında, 60. Hükümeti oluşturduklarını ve hükümet programının bugün güven oylaması yapılacağını belirterek, önümüzdeki yılların, yılların, Türkiye’nin kalkınmada vites büyüttüğü yıllar olacağını dile getirdi. Erdoğan, bunu söylerken tek boyutlu değil, çok boyutlu, insan odaklı, demokrasi ve özgürlüklerden güç alan, adaleti ve refahı gözeten bir kalkınma anlayışından söz ettiğini belirtti.

Milletvekillerine çok önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, ‘Aramızda, milletin sesine sağır, insanlarımızın ihtiyaçlarına duyarsız, ülkemizin gerçeklerine yabancı tek bir arkadaşımız olduğuna ihtimal vermiyorum’’ diye konuştu. ‘’Ancak şu da gerçek ki millet oylarıyla Ankara’ya gelip, ilk iş olarak milleti ile arasında duvarlar ören siyaset erbabını bu ülke çok görmüştür’’ diyen Erdoğan, kendilerinin asla milleti hayal kırıklığına uğratamayacaklarını, millet ile aralarına duvarlar öremeyeceklerini, perdeler çekemeyeceklerini söyledi. Erdoğan, ‘’Bizim vicdanımızın baş köşesinde taşımamız gereken hakikat budur’’ dedi. Erdoğan, milletvekillerine, ‘’Sizlerden Ankara siyasetçisi olmanızı değil, Türkiye büyüklüğünde bir siyasetin temsilcileri olmanızı özellikle istiyoruz’’ diye seslendi

İTHALAT AZALMAZ

Erdoğan, Meclis Genel Kurulunda kendilerine ‘’ithalatı azaltma’’ tavsiyesinde bulunulduğunu ifade ederek, bu tavsiyeye dikkat edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Bunu söyleyenler, şunu hiç görmüyor. Tabi orada dakikalar, zaman yetmiyor... Türkiye’nin ithalatının sadece 28 milyar dolarını enerji ve petrol teşkil ediyor. Bunu görmeyecek kadar insaf dışı hareket ediyorlar. İhracata yönelik ürünler var. Parlamentodaki muhalefet partilerinin yaklaşım tarzlarına tamamen kapalı değiliz, bu hassasiyeti de görüyoruz.’’

“ LAF YERİNE İŞ ÜRETİN’’

Başbakan Erdoğan, iyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, Hükümete yönelik sözlerine de cevap verdi. ‘’Hiç kimse herhangi bir vilayette halkımızı istismar etmeye kalkmasın’’ diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Biz, 70 milyon vatan evladının hiçbirini ayrıma tabi tutmadık. 58 ve 59. Hükümetler bunun ispatıdır. Hiçbir belediyemiz kalkıp da ‘’AK Parti iktidarı kendi belediyelerine farklı, bize farklı para gönderdi’ diyemez. Hakkı neyse onu almıştır... Bu kadar iddialı konuşuyorum. Aksine savunan çıkarsa çıksın ispat etsin. Biz, hiçbir belediyeyi ayırt etmedik. Bizim muhatabımız; şu partili, bu partili belediye başkanları değil, orada yaşayan halktır, köydür, kasabadır, şehirdir... Bizim hiç bir zaman halkımızla problemimiz olmaz. Yeter ki yerel yöneticiler laf üretmek yerine iş üretsin. Proje üretsinler, hizmet üretsinler... “ Başbakan Erdoğan, bölge, zümre ve etnik siyaset anlayışlarının geride kaldığını vurgulayarak, ‘’Ne bölge, ne il... Böyle bir ayrım yok. 780 bin kilometrekare üzerinde siyaset yapıyoruz’’ dedi.

İktidarları döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 5.5 milyar YTL (5.5 katrilyon lira) yatırım yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, ‘’Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz böyle bir yatırımı daha önce görmedi. Bunu görmezlikten gelmek insaf dışıdır’’ diye konuştu.

ERDOĞAN: İNCELEME

TALİMATIM YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de AKP grubundan ayrılırken gazetecilerin ‘’Baydemir hakkında inceleme başlatıldı mı?’’ sorusuna, ‘’Benim öyle verilmiş talimatım yok’’ cevabını verdi. ‘’İçişleri Bakanlığı’nın bu yönde bir girişimi var mı?’’ sorusu üzerine Erdoğan, ‘’Olabilir, yani incelemeyi gerektirecek bir şey varsa yapılır’’ dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Baydemir hakkında inceleme başlatılıp başlatılmadığı yönündeki soruya, ‘’söyleyecek bir şey olmadığı’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü yasağına protesto

  Tartışılan karar

  Erdoğan: İthalat azalmaz

  AB süreci yeniden Türkiye’nin önceliği

  Yeni adlî yıl yarın başlıyor

  Talim Terbiye Kuruluna asker üye

  DTP'li milletvekilleri Tuğluk ile Ata'ya dokunulmazlık zırhı yetmedi

  Babacan’ın gündemi yoğun

  Rekabet konusunda düzenleme şartı

  Gençler dine yöneliyor

  Tatilciler dönüş yolunda

  Denizlili depreme ilgisiz

  Deprem Dede’den hastane uyarısı

  Doktor balıklara ziyaretçi akını

  Çocuklar, tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir

  İsveç gazetesine İsveçli tepkisi

  Kızılay’ın Ramazan hedefi 50 bin aile

  İstanbul’da 3 gün toplu taşıma ücretsiz

  Özarslan, yılın belediye başkanı seçildi

  Habur'da kolera tedbiri

  Balkanların en hızlı postacısı belli oluyor

  Kocaeli'de şarbon hastalığı


 Son Dakika Haberleri