Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençler dine yöneliyor

Şanlıurfa’ya yeni atanan müftü Ramazan Tahiroğlu, gençlerin camilere olan ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Bu çok büyük bir mutluluk kaynağı, çünkü gençlerin dine olan ilgileri aileye, cemiyete ve bireysel ve toplumsal hayata yansıyor” diye konuştu.

Şanlıurfa’ya yeni atanan müftü Ramazan Tahiroğlu ile makamında görüştük. Şanlıurfa’ya Ankara Keçiören’den geldiğini belirten müftü Tahiroğlu, “Peygamberler diyarına atanmış olmaktan oldukça mutluyum ve Şanlıurfa’da bu mekânı şereflendirmiş bulunan peygamberlerin izleri bulunmaktadır. Bir mekâna peygamber gelmişse, o mekân o peygamberin ahlâkıyla ahlâklanmış demektir. Nitekim o peygamberlerin huyları burada ahlâka dönüşmüştür. İbrahim (as)’ın hususiyeti misafirperverlik olarak kendini göstermektedir” dedi.

Müftü Tahiroğlu, yeni atandığı şehirle ilgili şu görüşlere yer verdi: “Görebildiğim kadarıyla Şanlıurfa’da insanların camilere ve müftülüğümüze çok büyük ilgileri var. Özellikle camilerimize gençlerin ilgisi çok büyüktür. Günlük namazlarda camilerimizde gençler apayrı bir yekün oluşturuyor. Bu çok büyük bir mutluluk kaynağıdır. Çünkü gençlerin dine olan ilgileri aileye, cemiyete ve bireysel ve toplumsal hayata yansıyor. Burada genç nüfus ciddî bir potansiyel ama bir o kadar da bu potansiyelin camilerle ilgili olması sevindiricidir.”

Toplumun dinî konulardaki ihtiyaçlarına müftülüğün hizmetler sunduğunu belirten müftü; “Burada insanların dinî yönlerî çok kuvvetli. Maneviyatı güçlü bir iklim burada var. Ben de üç aylar içerisinde tayin oldum. Geldiğimde buradaki manevî atmosfer bizi de sardı. Müftülük olarak bu sıcaklığı ve tatlı atmosferi muhafaza etmeye çalışacağız” dedi.

Kendisine hediye edilen, Genç Yaklaşım Dergisi, Bizim Aile Dergisi, Köprü Dergisi ve Can Kardeş Dergisi ve Yeni Asya Neşriyatı kitaplarını da inceleyen müftü: “Yeni Asya deyince hemen akla birbirinden güzel kitaplar geliyor. Yeni Asya’yı bu yönüyle tebrikler etmek gerekiyor. Kültür hayatımıza çok büyük katkısı olan eserler yayınlıyor. Çok yönlü dergileri ve kitaplarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor” dedi.

Oğuzhan GÜZEL / ŞANLIURFA

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü yasağına protesto

  Tartışılan karar

  Erdoğan: İthalat azalmaz

  AB süreci yeniden Türkiye’nin önceliği

  Yeni adlî yıl yarın başlıyor

  Talim Terbiye Kuruluna asker üye

  DTP'li milletvekilleri Tuğluk ile Ata'ya dokunulmazlık zırhı yetmedi

  Babacan’ın gündemi yoğun

  Rekabet konusunda düzenleme şartı

  Gençler dine yöneliyor

  Tatilciler dönüş yolunda

  Denizlili depreme ilgisiz

  Deprem Dede’den hastane uyarısı

  Doktor balıklara ziyaretçi akını

  Çocuklar, tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir

  İsveç gazetesine İsveçli tepkisi

  Kızılay’ın Ramazan hedefi 50 bin aile

  İstanbul’da 3 gün toplu taşıma ücretsiz

  Özarslan, yılın belediye başkanı seçildi

  Habur'da kolera tedbiri

  Balkanların en hızlı postacısı belli oluyor

  Kocaeli'de şarbon hastalığı


 Son Dakika Haberleri