Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kıbrıs’ta problemler alt komisyona havale

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la yaptığı görüşmelerde, Papadopulos’un “birkaç komite kuralım, Kıbrıs sorununu onlara havale edelim’’ anlayışı taşıdığını belirterek, “Bizim açımızdan geçen zaman çözümün aleyhinedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’a, 2-2.5 aylık hazırlık görüşmesinin ardından tam teşekküllü müzakerelere geçilmesini, müzakerelerin başlamasıyla 2008 yılı sonuna kadar çözümü hedeflemeyi önerdiğini, ancak Rum tarafının zaman limiti kabul etmediğini bildirdi. Papadopulos’la, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilci Michael Möller’in ara bölgedeki ikametgahında 3 saatten fazla görüşen Talat, akşam makamında basın toplantısı düzenledi.

8 Temmuz sürecinin hızlandırılması ve disiplin altına alınmasını; bu hazırlığın 2 ay içinde yapılmasını, Kıbrıs sorununun ana konularının 5 komite tarafından ele alınmasını önerdiklerini ifade eden Talat, şunları söyledi: ‘’2-2.5 aylık hazırlıktan sonra liderlerin masa başına geçerek tam teşekküllü müzakerelerin başlatılmasını önerdik. Yani aslında 8 Temmuz sürecine bir düzenleme öngördük. Yani 8 Temmuz sürecini hızlandırma, disiplin altın alma ve sonuç alıcı hale getirme önerisi yaptık. Bu düşüncemiz ne yazık ki kabul görmedi. Sonuç olarak bu görüşmeden sonra bildiğiniz basın açıklaması yapıldı.’’

Teknik komitelerin kurulması önerisini de yaptıklarını kaydeden Talat, ‘’Kapsamlı müzakerelerin başlamasıyla 2008 yılı sonuna kadar Kıbrıs sorununun çözülmesi, yani bütünlüklü çözüm hedefine ulaşılması önerisini yaptık’’ dedi. Talat, hazırlık sürecinin hızlandırılması ve kapsamlı çözüme yönelik müzakerelerin başlatılması önerilerinin kabul görmediğini belirterek, ‘’Kıbrıs Rum tarafı 14 ay önce anlaştığımız 8 Temmuz sürecini birkaç komiteyle başlatma önerisinde bulundu. Bu tabi tarihi 14 ay önceye taşımak demekti. Biz geçen zamanı da, bu kıymetli zamanı da değerlendirerek hızlandırmak istedik. Hızlandırma ve zaman limiti getirme, yani 2-2.5 ay hazırlık süreci Rum tarafınca kabul görmedi.

/ LEFKOŞA

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bartholomeos’a ABD desteği

  Ermeni lobisinden Kongre’ye baskı

  Irak’ta, siviller yine hedef: 14 ölü

  Pinochet için parti

  Rusya’dan, Endonezya’ya 1 milyar dolarlık silâh

  Gazze’de çatışma: 3 Hamaslı öldü

  Avukatlardan Müşerref’e protesto

  Felix Kasırgası, Nikaragua’da 38 kişinin ölümüne sebep oldu

  İran’da, gazeteciye ülkeden çıkış yasağı

  Küresel ısınma, en çok Afrika’yı etkileyecek

  Kıbrıs’ta problemler alt komisyona havale


 Son Dakika Haberleri