Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bartholomeos’a ABD desteği

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile ilgili dâvâdan haberi olmadığını belirtirken, ABD’nin politikasının, bütün ülkelerin, kişilerin dini özgürlüklerine saygılı olması yönünde olduğunu ifade etti.

Düzenlediği günlük basın toplantısında, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına çağrılmasıyla ilgili bir soru üzerine, bu konuda bilgisi bulunmadığını söyledi. Bartholomeos hakkında, “ekümenik” olduğunu öne sürerek Türk Ceza Kanununun 219. maddesinde tanımlanan “görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma” suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Casey, “Yapılacak herhangi bir şeyin kanunlarla uyumlu olmasını ve bütün ülkelerin, uluslararası yükümlülükleri gereği, bütün kişilerin dinî özgürlük ve dini haklarını kullanmasına tamamen saygı göstermesini bekleriz” dedi.

Tom Casey, Bartholomeos’un sıfatına ilişkin Amerikan politikasının ise değişmediğini vurguladı. ABD, Fener Rum Patriğini “ekümenik” olarak kabul ediyor.

“Kıbrıs’ta kalıcı çözüm istiyoruz”

Tom Casey, Kıbrıs’ta çözüme yönelik girişimleri desteklediklerini söyledi. Casey, düzenlediği günlük basın toplantısında, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, BM çabaları çerçevesinde yaptıkları görüşmeye ilişkin bir soruyu cevapladı.

Tom Casey, ‘’Temaslarda bulunulduğunu görmekten daima memnuniyet duyuyoruz. ABD, uluslararası toplumun geri kalanıyla birlikte uzun zamandır süren Kıbrıs meselesine kalıcı bir çözüm bulunduğunu görmek istiyor. Elbette BM’nin çabalarını destekliyoruz ve bu görüşmelerden bir sonuç çıktığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz’’ dedi.

/ WASHINGTON

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bartholomeos’a ABD desteği

  Ermeni lobisinden Kongre’ye baskı

  Irak’ta, siviller yine hedef: 14 ölü

  Pinochet için parti

  Rusya’dan, Endonezya’ya 1 milyar dolarlık silâh

  Gazze’de çatışma: 3 Hamaslı öldü

  Avukatlardan Müşerref’e protesto

  Felix Kasırgası, Nikaragua’da 38 kişinin ölümüne sebep oldu

  İran’da, gazeteciye ülkeden çıkış yasağı

  Küresel ısınma, en çok Afrika’yı etkileyecek

  Kıbrıs’ta problemler alt komisyona havale


 Son Dakika Haberleri