Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: Çin ile ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak

Çin’de resmî temaslarda bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin bu ülkeyle olan ticaret hacminin önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyar dolara çıkacağını söyledi.

11. Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı’na (CIFIT) katılmak üzere beraberindeki 150 Türk işadamıyla ülkenin güneydoğusundaki Xiamen şehrine gelen Tüzmen, Çin Turizm Bakanı Shao Qiwei ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Shao Qiwei’ye yeni hükümetteki görevinde görüştüğü ilk yabancı bakan olduğunu söyleyen Tüzmen, Çin ile ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Çin’e yapılan ihracatta aylık yüzde 50 oranında artış olduğunu hatırlatan Tüzmen, bu ülkeyle olan yıllık ticaret hacminin önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyar dolara çıkacağını söyledi. Ticaret açığına konusuna dikkat çeken Bakan Tüzmen, açığın kapanması için turizmin büyük önem arz ettiğini ve daha çok Çinli turisti Türkiye’ye gelmesini beklediklerini ifade etti. Karşılıklı olarak turistlerin gelmesi için ulaşımın çok önemli olduğuna vurgu yapan Tüzmen, Türk Hava Yolları’nın (THY) Çin’e haftalık 7 olan sefer sayısının 21’e çıkartılması gerektiğine işaret etti.

/ XİAMEN

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul 80 ile bedel

  ‘Üretimi arttırmazsak, ithalatçı olacağız ’

  ‘Ekonomiyi güçlendirecek reformları bekliyoruz’

  Akyıldız: Karar beklentilerimizi karşılamadı

  Tüzmen: Çin ile ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak

  Elektriğin yüzde 10’unu klimalar harcadı

  Moldova’nın üzümü Sarıgöl’den

  Romanya, Karadeniz’de petrol buldu

  Tavukçunun umudu Ramazan


 Son Dakika Haberleri