Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Üretimi arttırmazsak, ithalatçı olacağız ’

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Edip Uğur, “Türkiye bugün, çok büyük bir yağlı tohum, ham yağ ve küspe ithalatçısı durumunda. Yağlı tohum üretimimizi artırmazsak, çok yakın zamanda mamul yağ ithalatçısı olmamız da kaçınılmaz olacak" dedi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Edip Uğur, ‘’Bütün derdimiz yağ değil. Bir anlamda tarımımızın geleceği’’ dedi. Bitkisel yağ sanayicilerinin 12 Eylül’de İstanbul’da yapılacak toplantısında, ham yağ piyasası ele alınacak, tarımın geleceği masaya yatırılacak. Açıklamasında, tahıl ve yağlı tohumların yakıt olma özelliğinin keşfiyle endüstrinin ve dolayısıyla enerji sektörünün de ilgi alanına girdiğine dikkat çeken Uğur, gelişmelerin bitkisel yağlara olan talebin hızla artacağını gösterdiğini belirterek, “Türkiye bugün, çok büyük bir yağlı tohum, ham yağ ve küspe ithalatçısı durumunda. Yağlı tohum üretimimizi artırmazsak, çok yakın zamanda mamul yağ ithalatçısı olmamız da kaçınılmaz olacak. Bunun için bütün tarım ürünleri tek bakanlığın çatısı altında toplanmalı, Tarım Bakanlığı, tahıl bakanlığı olmaktan çıkarılmalı. Hedefimiz: insanlarımızın daha sağlıklı beslenmesi, yağlı tohum üretiminin artırılması, ithalata bağımlılığın azaltılması’’ diye konuştu.

Türkiye; 4 milyon ton yağlı tohum,1,5 milyon ton rafine ve 900 bin ton margarin üretim kapasitesine sahip. Bunun parasal hacmi ise 2 milyar dolar.

/ ANKARA

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul 80 ile bedel

  ‘Üretimi arttırmazsak, ithalatçı olacağız ’

  ‘Ekonomiyi güçlendirecek reformları bekliyoruz’

  Akyıldız: Karar beklentilerimizi karşılamadı

  Tüzmen: Çin ile ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak

  Elektriğin yüzde 10’unu klimalar harcadı

  Moldova’nın üzümü Sarıgöl’den

  Romanya, Karadeniz’de petrol buldu

  Tavukçunun umudu Ramazan


 Son Dakika Haberleri