Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tavukçunun umudu Ramazan

Tüketici giderlerinin arttığı Eylül ayında satışlarının düşmesinden yakınan tavuk üreticileri, bu yıl Ramazan’ın Eylül’e denk gelmesiyle umutlandı.

Adana’da üretim yapan Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, sektörde her yıl, okulların açılması ve kira sözleşmelerinin yenilenmesiyle giderlerin arttığı Eylül ayı ile Kurban Bayramı’nın sıkıntılı geçtiğini vurguladı. Çalışkan, bu iki dönemde satışların yüzde 50’ye varan oranlarda gerilediğini, özellikle tavuk tüketimini daha çok tercih eden dar gelirli vatandaşların mutfak giderlerini azaltmaya yöneldiği Eylül ayını sektörde ‘’kara eylül’’ olarak adlandırdıklarını belirtti. Bu yıl Ramazan’ın Eylül ayına denk gelmesinin sektör temsilcilerini umutlandırdığını anlatan Çalışkan, şunları kaydetti: ‘’Özellikle düşük gelirli vatandaşların Ramazan’da tavuk etini sofralarında tercih etmesi bizi umutlandırıyor. Besin değeri yüksek, hazmı kolay ve daha az maliyetli olduğu için tavuğun tercih edilmesi, sıkıntı çektiğimiz bu dönemde ilaç gibi gelecek. Ramazan döneminde havaların sıcak geçmesi de tüketimin artmasına neden olur.’’

Çalışkan, tavuk etinin şu anda kilosu 6-9 YTL arasında alıcı bulduğunu belirterek, bir süredir istikrarı koruyan pazarda fiyat noktasında artış beklemediklerini söyledi.

/ ADANA

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul 80 ile bedel

  ‘Üretimi arttırmazsak, ithalatçı olacağız ’

  ‘Ekonomiyi güçlendirecek reformları bekliyoruz’

  Akyıldız: Karar beklentilerimizi karşılamadı

  Tüzmen: Çin ile ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak

  Elektriğin yüzde 10’unu klimalar harcadı

  Moldova’nın üzümü Sarıgöl’den

  Romanya, Karadeniz’de petrol buldu

  Tavukçunun umudu Ramazan


 Son Dakika Haberleri