Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İEF kapılarını kapattı

Bu yıl 76. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), dün kapıları kapattı. Fuarı 7 Eylül günü itibarıyla 1 milyon 108 bin 721 kişi gezdi. Ziyaretçi sayısının geçen yılın üzerinde bir rakamla yaklaşık 1 milyon 400 bine ulaşması bekleniyor.

9 Eylül Sergisi ismiyle ilk kez 4-25 Eylül 1927 tarihleri arasında yapılan ve 2. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı kesintiler dışında her yıl düzenlenerek ülkenin en önemli gelenekleri arasına giren İzmir Enternasyonal Fuarı, kabuk değişimi çabaları içinde bir temsilini daha sonlandırdı.

Bu yıl fuara geçen yıla göre küçük bir artışla 59 ülkeden bin 91 firma katılırken, ziyaretçi sayısı da geçen yıla göre artış gösterdi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. AŞ’den (İZFAŞ) alınan bilgiye göre, 76. İEF’yi 7 Eylül Cuma günü sonu itibarıyla 1 milyon 108 bin 721 kişi gezdi. Hafta sonuna denk gelen son iki günde beklenen ziyaretçilerle birlikte sayının 1 milyon 400 bini aşacağı tahmin ediliyor. Fuarı geçen yıl 1 milyon 370 bin 322 kişi gezmişti.

İzmir’in EXPO adaylığı kapsamında belirlenen sağlık ana teması, 76. İEF’ye damgasını vurdu. Bu tema kapsamında düzenlenen 3. Acil Tıp Kongresi’ne yurt dışından 10, yurt içinden 50 doktor konuşmacı, 500 doktor da dinleyici olarak katıldı. Sağlıklı Kentler Birliği Konferansı ve Herkes İçin Sağlık Sempozyumu gibi faaliyetlerin de düzenlendiği fuara, İzmir’deki hastanelerin düzenlediği organizasyonlar damgasını vurdu.

Fuarın giriş kapılarında mobil hastaneler kuran Eşrefpaşa, Şifa, Tepecik ve Kent hastaneleri, vatandaşlara tahlil ve tarama gibi çeşitli sağlık hizmetleri verdi. Hastanelerin kurduğu mobil sağlık ocakları önünde uzun kuyruklar oluştu. Fuarda özellikle Kent Hastanesi’nin kurduğu ‘’Modüler Kent Hastanesi’’ni 5 Eylül gününe kadar yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etti.

/ İZMİR

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İKÖ’den ticarî adım

  Fırsatçı zam yapıyor

  Fakirin enflasyonu daha yüksek

  İnşaat sektörü umutlu

  Türkiye’nin Bill Gates’leri aranıyor

  Karayolları, atıl duran taşınmazlarını satıyor

  Balık avı verimsiz başladı

  Salim Uslu, yeniden genel başkan

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  İEF kapılarını kapattı


 Son Dakika Haberleri