Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fakirin enflasyonu daha yüksek

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, gıda fiyatlarındaki artış sebebiyle geçen ay enflasyonun en yoksul kesim için yükseldiği, en zengin kesim için ise gerilediği belirtildi.

Araştırmada, 8 aylık TÜFE Türkiye ortalamasının yüzde 3,13 olarak açıklandığı ifade edilerek, toplumda en az gelire sahip yüzde 20’lik kesim için bu oranın yüzde 3,98 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Ağustos ayında enflasyonun en yoksul kesim için yükselirken, en zengin kesim için gerilediğine yer verilen araştırmada, enflasyonun geçen ay en yoksul yüzde 20’lik kesim için yüzde 0,52, en zengin yüzde 20’lik kesim için yüzde -0,04 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Araştırmada, enflasyonun geçen yılın Ağustos ayına göre en zengin kesim için yüzde 6,91, en yoksul kesim için yüzde 9,20 düzeyinde gerçekleştiği ifade edilen araştırmada, TÜİK’in ise bu oranı yüzde 7,39 olarak hesapladığı kaydedildi.

En yoksul yüzde 20’lik kesim için yıllık yüzde 9,20 olarak gerçekleşen enflasyona karşın kira, ekmek ve toplu taşım fiyatları üzerinden harcama kalıbı ağırlıkları dikkate alınarak oluşturulan temel harcama endeksinin yüzde 16,61 düzeyine ulaştığına dikkat çekilen araştırmada, ‘’Temel harcama endeksi ile TÜFE arasındaki fark TÜFE’nin gerçek enflasyonu yansıtmadığı konusundaki iddiaları güçlendiriyor’’ denildi.

/ ANKARA

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İKÖ’den ticarî adım

  Fırsatçı zam yapıyor

  Fakirin enflasyonu daha yüksek

  İnşaat sektörü umutlu

  Türkiye’nin Bill Gates’leri aranıyor

  Karayolları, atıl duran taşınmazlarını satıyor

  Balık avı verimsiz başladı

  Salim Uslu, yeniden genel başkan

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  İEF kapılarını kapattı


 Son Dakika Haberleri