Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Acil su planı oluşturulsun

MÜSİAD Çevre Sektör Komisyonu Başkanı İbrahim Toprak, “Suya yönelik risklerin çözümü için acilen su yönetimi stratejisinin geliştirilmesi ve tek elden yürütülmesi şart” dedi.

Yaptığı açıklamada, su yönetiminin etkin olarak sağlanabilmesi için, suyu ilgilendiren bütün kuruluşların tek bir çatı altında toplanmasının şart olduğunu belirten İbrahim Toprak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan bu konuda “Acil Su Yönetimi Planı” oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin kurak, yarı kurak, sulak bölgeleriyle çok zengin su kaynaklarına sahip olduğuna dikkat çeken Toprak, şunları kaydetti: “Sorun kuraklık değil; su kaynaklarının verimli şekilde kullanılamamasıdır. Barajlar ve su projeleriplansız şekilde yapılıyor. Mevcut projeler tekrar gözden geçirilerek ve Yuvacık Barajı gibi hatalı projeler bir an önce islah edilerek verimli hale getirilmeli. Ayrıca su sıkıntısını uzan vâdede çözecek, kapsamlı projelere yönelmeliyiz.”

HİDROPOLİTİK KONUM ÖNEM KAZANDI

Türkiye’nin jeopolitik konumunun yanı sıra “hidropolitik” konumunun da son derece önem kazandığını söyleyen MÜSİAD Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı Mehmet Develioğlu da, Ulusal Su Bildirisi çerçevesinin çizilmesi gerektiğini söyledi. Develioğlu yaptığı açıklamada, gelecekte tüm dünyayı etkileyecek su sıkıntısı sebebiyle, suya hakim olan bölgelerin büyük avantajlar sağlayacağını, ülkemizin de sahip olduğu su kaynaklarının gelecekte doğru kullanılması için şimdiden iyi bir planlama yapılması gereğine dikkat çektiklerini belirtti.

YENİ ASYA / İSTANBUL

15.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz indirimi devam etmeli

  Acil su planı oluşturulsun

  2007’yi yüzde 6 büyüme ile bitirmeliyiz

  Benzinde 5-6 YKr indirim

  Süt üreticileri alacağını istiyor

  Tekstilcilerden ara eleman için eğitim merkezi

  TÜMSİAD’dan 2 bin 500 kişiye yemek


 Son Dakika Haberleri