Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TÜMSİAD’dan 2 bin 500 kişiye yemek

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Mahmutbey Göztepe meydanında kurduğu ‘Aşevi Çadırı’nda günde 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verecek.

Kapitalist sistem ve büyük şehirin getirdiği kültürün, bizim bazı değerlerimizi, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı törpülediğini belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir sofra da siz kurun” projesi ile bu değerleri hatırlamak ve topluma da hatırlatmak istediklerini söyledi. Yıldırım, “Sivil toplum örgütleri, toplumun önünü açmak, toplumsal değerlere sahip çıkmak için projeler üretmek zorundadırlar. Ramazan dolayısıyla hayata geçirdiğimiz “Bir sofra da siz kurun” projesi, toplumumuzda ihtiyaç sahibi olan insanların sofralarına aş olabilmenin, onların sıkıntılarına ortak olabilmenin kaygısıyla üretilmiş bir projedir” dedi.

TÜMSİAD üyelerinin sorumluluk misyonuyla üstlendikleri bu projeyle, Ramazan’ın ilk on gününde 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye, onuncu günden itibaren 3 bin, son günlerde ise 4 bin kişiye, “Günde üç kap sıcak yemek” servisi yapılacağını bildirdi. Muhtarla işbirliği yaparak gerçekten ihtiyacı olan aileleri belirlediklerini ve fakirlik belgesiyle kendilerine başvuran ailelere, Mahmutbey Göztepe meydanında kurdukları “Aşevi Çadırı”ndan saat 15.00 ila 18.00 arası yemek dağıtımı gerçekleştireceklerini kaydeden Yıldırım, “Biz çok önemli bir kültürün mirasçıyız. Bu kültür, Vakıf kültürüdür. Osmanlı’da ihtiyaç sahibi insanların ihtiyacı kadarını aldıkları Sadaka Taş’ları vardı. Durumu iyi olanlar bu Sadaka Taşları’na paralarını koyarlar, ihtiyaç sahipleri de ihtiyacı olan kadarını alırlardı. Maalesef, kapitalist sistem ve büyük şehirin getirdiği kültür, bizim bazı değerlerimizi, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı törpüledi. Biz, bu projeyle bu değerlerimizi hatırlamak ve topluma da hatırlatmak istiyoruz. Sadece, TÜMSİAD üyelerimiz değil, bu projeye herkes, her işadamı destek verebilir. Hatta 10 kişilik, 5 kişilik sofra kurmak isteyen, çok küçük bir sadaka vererek bile ihtiyaç sahiplerini sevindirmek isteyenler projemize katkıda bulunabilirler” diye konuştu.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

15.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz indirimi devam etmeli

  Acil su planı oluşturulsun

  2007’yi yüzde 6 büyüme ile bitirmeliyiz

  Benzinde 5-6 YKr indirim

  Süt üreticileri alacağını istiyor

  Tekstilcilerden ara eleman için eğitim merkezi

  TÜMSİAD’dan 2 bin 500 kişiye yemek


 Son Dakika Haberleri