Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2007’yi yüzde 6 büyüme ile bitirmeliyiz

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, “2007 yılını yüzde 6 büyüme ile tamamlayabilirsek 2008 için ümitlerimiz artacaktır” dedi.

Seçimler sebebiyle kayıp yıl olarak geçeceği söylenen 2007’de seçimlerin çok büyük yara alınmadan atlatıldığını dile getiren ASKON Genel Başkanı Koca, ancak ekonomide bazı dengelerin ciddi etkilendiğine işaret etti. 22 çeyrektir aralıksız büyüyen ekonominin yüzde 9’lar üzerine çıkan performans gösterebilirken son çeyrekte yüzde 3,9 büyüdüğünü kaydeden Koca, bütçede ise açığın 8,4 milyar YTL noktasına tırmandığına ve cari açığın 33 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti.

Oluşturulan tedirginliklerin tüketimi azalttığını ve özel sektörün yatırımlarını azalttığını ifade eden Koca, son çeyrekte ortaya konacak çabaların trendi olumluya çevireceğini belirterek, “Artık bir kısım engellerin de ortadan kalktığı bir siyasal zeminde daha hızlı ve doğru çalışmalar yapma zamanıdır. Eğer 2007 yılını yüzde 6 büyüme ile tamamlayabilirsek 2008 için ümitlerimiz artacaktır” diye konuştu.

YENİ ASYA / İSTANBUL

15.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz indirimi devam etmeli

  Acil su planı oluşturulsun

  2007’yi yüzde 6 büyüme ile bitirmeliyiz

  Benzinde 5-6 YKr indirim

  Süt üreticileri alacağını istiyor

  Tekstilcilerden ara eleman için eğitim merkezi

  TÜMSİAD’dan 2 bin 500 kişiye yemek


 Son Dakika Haberleri