Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okulların alt yapısı yetersiz

İlköğretim ve liselerde 15 milyon öğrencinin eğitim göreceği 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi başlarken, her iki okuldan birinde fizikî altyapı sorunu bulunduğu bildirildi.

Eğitim-Sen, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün danışmanlığında, 30 ilde Türkiye taraması yaptı. Araştırmada, 7 ayrı bölgeden 30 il merkezindeki toplam 278 ilköğretim okulu ve 207 liseden bilgi toplandı. Araştırmaya göre, okulların yüzde 46’sının bahçesi dar, yüzde 49’u kalabalık, yüzde 52’si derslik sıkıntısı çekiyor. Yüzde 50’sinin sıra, masa, tahta türü donanımlarında eksikleri var, yüzde 65’i ders araç gereci bulamıyor. Okulların yüzde 66’sının tuvaletleri bakımsız, yüzde 70’inin laboratuvar atölye eksiği bulunuyor, yüzde 72’si ise hijyen sorunları yaşıyor.

İlköğretim okullarının yüzde 82’sinde okula yeni başlayan çocuklarla ikili kademe öğrencilerin aynı binada ders gördüğü, ilköğretimlerin yüzde 70’inin, normal liselerin yüzde 68’inin ikili öğretim yaptığı kaydedildi. Derslik başına ilköğretimde 60, liselerde 53 öğrencinin düştüğü, okullarda müzik odası ve dil laboratuvarının neredeyse hiç bulunmadığı, spor salonu başına ilköğretimde 5 bin 412, normal liselerde 3 bin 334 kişinin düştüğü ifade edildi. Bir tuvaleti ilköğretimde 117, liselerde ise 145 öğrencinin ortak kullandığı belirtildi.

Ayrıca, her 4 okuldan 3’ünün (yüzde 74) ödenek sıkıntısı çektiği, okulların dönem başlarında veli ve öğrencilerden toplanan yardımlarla (harçlarla, katkı paylarıyla) ayakta durabildikleri bildirildi. Her iki okuldan birinde (yüzde 49) öğretmen eksiğine, her 5 okuldan 4’ünde ise (yüzde 82) hizmetli personel eksiğine rastlanıyor. Prof. Dr. Gümüş, araştırma sonuçlarına göre, okullarda hijyenik bir ortamın ve kaliteli bir eğitimin sağlanmasının mümkün görünmediğini ifade etti.

/ ADANA

16.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adalet için anayasa şart

  Halk kabul etse bile...

  Şemdinli askerî mahkemede

  ABD: Başörtüsü yasağı sürüyor

  Yakış: AB’de Türkiye ile ilgili hava olumlu

  WT: Terörle savaş için AB üyeliği önemli

  Kızılırmak suyunda sona doğru

  Pervari’de patlayıcı düzeneği imha edildi

  Eğitimin tek sorunu öğretmen açığı değil

  Hekimlere tam gün mesai geliyor

  Bakan Atalay'dan halk oylaması genelgesi

  Okulların alt yapısı yetersiz

  Öğrencilere ücretsiz ders kitabı

  Hatipoğlu: İnsanımız dinini yeniden keşfediyor

  Bereket Konvoyu, Mostar’da

  Maraş’ta deprem

  Bakan Eker, Portekiz'e gidecek

  Arnavutluk’ta ilk Türk üniversitesi açılıyor


 Son Dakika Haberleri