Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: Kimse darbeye heves etmesin

Başbakan Vekili Cemil Çiçek, onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD YİK toplantısında yaptığı konuşmada, “Milletimiz demokrasiyi mevsimlik, geçici olarak görmüyor. Daimi hayat tarzı olarak görüyor ve bunu benimsemiştir” diyerek, kimsenin demokrasi dışı bir yol, yöntem izlemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Başbakan Vekili Cemil Çiçek, ‘’Kimsenin demokrasi dışı bir yol izlemesi mümkün değil’’ dedi.

TÜSİAD YİK toplantısına onur konuğu olarak katılan Çiçek, konuşmasının başında, TÜSİAD’ın davetinin konusunun son günlerdeki anayasa tartışmaları olduğunu belirterek, anayasa hazırlıklarıyla ilgili kendilerinden bilgi vermelerinin istendiğini, kendisinin de belli zaman dilimi içinde bunu vermeye çalışacağını söyledi.

‘’Milletimiz demokrasiyi mevsimlik, geçici olarak görmüyor. Daimi hayat tarzı olarak görüyor ve bunu benimsemiştir’’ diyen Çiçek, kimsenin demokrasi dışı bir yol, yöntem izlemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Biz Türkiye’de her sorunu kanun yaparak çözmek gibi işin kolayına kaçıyoruz. Halbuki milletimiz büyük bir olgunlukla kanunu değiştirmeden böyle bir neticeyi hasıl etti. Böyle bir milletimiz olduğu için ben şahsen gurur duyuyorum. Gerçekten bu millet büyük bir millet. Yeni parlamento göreve başlarken, böylesine olumlu bir atmosferde geçen dönem yapılamayan bir kısım işleri bu dönemde yapmamız lazım. Artık Türkiye’nin geldiği noktada sorunları halının altına süpürerek ilerlemesi mümkün değil, sorunların üstünü örterek bir yere varmamız mümkün değil. Artık geleceğe sorunlarımızı çözerek girmemiz lâzım. Bunun yolu uygar tartışmaktan, birbirimizi anlamaktan, birbirimize yardımcı olmaktan ve istikrardan geçiyor. Dikkat edilirse 22 Temmuz seçimleri istikrar imkânı da vermiştir.”

/ İSTANBUL

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İfade özgürlüğünde ilerleme yok

  Darbecileri alkışlamışlardı

  Eski alışkanlıklar devam ediyor

  DTP’liler yargılanıyor

  Reformlar Türkiye’yi AB’ye taşıyacak

  AB, anayasa çalışmalarından memnun

  Başbakan nakit zengini

  Erdoğan Washington’da

  Çiçek: Kimse darbeye heves etmesin

  İzmir’de eğitim uçağı düştü

  Hakkari'de 4.5'lik deprem

  Kitabın Ramazanla buluşması

  İsim benzerliği yüzünden 10 gün ceza evinde yattı

  İsrafı önlemek için köy ekmeği teklifi

  GÖKTÜRK-2’nin yapımına başlandı

  Kabir ziyareti ahireti hatırlatmalı


 Son Dakika Haberleri