Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlar Türkiye’yi AB’ye taşıyacak

Dünya Bankası eski Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, yapısal reformların Türkiye için önemini vurgularken, ‘’Hükümetin öncelik verdiği mikro reformlar ile rekabet ve istihdam konusundaki reformlar, Türkiye’yi AB’ye taşıyacak reformlardır’’ dedi.

Vorkink, bundan sonra gerçekleştirilecek reformların, sadece Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunmayacağını, ayrıca AB ile Katılım Müzakerelerine de katkı sağlayacağını, katılım sürecinde Türkiye’nin işini kolaylaştıracağını ifade etti. 2004-2006 yıllarında Dünya Bankası Türkiye Direktörü olarak 3 yıl boyunca görev yapan Vorkink, Dünya Bankasındaki görevinden emekli olduktan sonra İstanbul’a yerleşti.

Boğaziçi Üniversitesinde ders verecek olan Vorkink, yaptığı açıklamada, Türkiye’yi çok sevdiğini ve bu nedenle bundan sonra İstanbul’da hayatını sürdüreceğini bildirdi. Türkiye’nin yaz döneminde çok yoğun siyasi gelişmeler yaşadığını, bir taraftan genel seçimlerin yapıldığını, diğer taraftan yeni anayasa tartışmalarının devam ettiğine işaret eden Vorkink, Türk halkının, genel seçimlere gösterdiği ilgi ve katılımın, Türkiye’deki demokratik gelişmenin bir göstergesi olduğunu ve bununla gurur duyulması gerektiğini vurguladı. Vorkink, önemli bir dönüşüm sürecinde olan Türkiye’nin, yapısal reformlarda yeni bir aşama olan ‘’mikro reformlar’’ ile ‘’rekabet ve istihdamı artırmaya yönelik reformlar’’a ağırlık vereceğini, bu reformların da Türkiye’deki yapısal dönüşüm için çok önemli olduğunu kaydetti.

Vorkink, bu çerçevede, istihdam ile yakın ilişki içinde olması nedeniyle Sosyal Güvenlik Reformu’nun da önem taşıdığının altını çizdi.

/ ANKARA

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İfade özgürlüğünde ilerleme yok

  Darbecileri alkışlamışlardı

  Eski alışkanlıklar devam ediyor

  DTP’liler yargılanıyor

  Reformlar Türkiye’yi AB’ye taşıyacak

  AB, anayasa çalışmalarından memnun

  Başbakan nakit zengini

  Erdoğan Washington’da

  Çiçek: Kimse darbeye heves etmesin

  İzmir’de eğitim uçağı düştü

  Hakkari'de 4.5'lik deprem

  Kitabın Ramazanla buluşması

  İsim benzerliği yüzünden 10 gün ceza evinde yattı

  İsrafı önlemek için köy ekmeği teklifi

  GÖKTÜRK-2’nin yapımına başlandı

  Kabir ziyareti ahireti hatırlatmalı


 Son Dakika Haberleri