Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dolar eriyor, altın yükseliyor

ABD Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesinin ardından değer kaybı hızlanan doların, uluslararası ve yurt içi piyasada değer kaybı sürerken, altın fiyatları tırmanıyor.

Uluslararası piyasada Euro/dolar paritesi ise 1,4126’la rekor seviyeye yükseldi ve ABD doları euro karşısında tarihihin en düşük seviyeleri görmüş oldu. Yurt içinde ise dolar son altı yılın en düşük seviyelerini gördü.

Cuma günü serbest piyasada 1,2270 YTL’ye satılan dolar, haftaya değer kaybederek başladı. Dün öğle saatlerinde oların satış fiyatı 1,2240 YTL’ye, avronunki ise 1,7240 YTL’ye geriledi. Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında alışta en düşük fiyat 1,2200 YTL, en yüksek fiyat 1,2225 YTL, satışta en düşük fiyat 1,2235 YTL, en yüksek fiyat 1,2280 YTL düzeyinde bulunuyor.

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, ‘’Yakın vadede eğer kurlar bir miktar daha gerilerse, muhtemeldir ki Merkez Bankası piyasadaki fazla arzı engellemek için alım ihalelerinde miktarı artırabilir’’ dedi. Piyasalara yapılacak ilk hamlenin bu olabileceğini dile getiren Salar, daha sonra yine Merkez Bankasının faiz indirimine gidebileceğini aktardı. Salar, piyasa direkt müdahalenin çok etkili olmayacağı görüşünü dile getirdi.

Altında yükseliş sürüyor

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatları, Cuma günü 730 dolar/ons direncinin geçilmesinin ardından yukarı hareketini sürdürüyor. Bugün Asya piyasalaranıda gerçekleşen işlemlerde spot altın fiyatı, 735.80 Dolar/ons seviyesine kadar yükseldi. Dolar’daki zayıflığın bu yükeslişte etkili olduğunu ifade eden analistler, bu hafta 750 Dolar/ons seviyesinin hedeflenmesini bekliyorlar.

/ İSTANBUL

25.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi ranta dayalı

  Emlaktaki vergi kaçağına çözüm arayışı

  İşsizlerin gözü Körfez’de

  Dolar eriyor, altın yükseliyor

  Elektrik fiyatları maliyetin altında

  Dünya Bankası’yla ortaklığa yükseldik

  Hazine’nin borcu 258, alacağı 104 milyar YTL

  Ulusal Çay Konseyi isteği

  Telekom’da grev bayramdan sonra

  Ucuz şekere ve çikolataya kanmayın

  Ezberleri bozalım, sınırları aşalım


 Son Dakika Haberleri