Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Viyana belediyesinde iftar ve namaz

Viyana’nın Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) belediye başkanı Michael Haeupl, şehideki Müslüman toplumunun ileri gelenlerine tarihi belediye sarayında iftar yemeği verdi.

Yemeğe katılan Müslümanlar’ın namaz saatini de dikkate alan Viyana Belediye Başkanı Haeupl, konukların iftar öncesi akşam namazı kılabilmeleri için halılarla döşenmiş özel bir salon ayırdı.

Haeupl, bu yıl beşincisini verdiği iftar yemeklerinin Viyana Belediyesi için bir gelenek durumuna geldiğini belirterek, bundan sonraki yıllarda da iftar yemekleri geleneğini sürdüreceklerini dile getirdi. Çoğunluğunu şehirdeki cami eksenli Türk dernek yöneticilerinin oluşturduğu Müslüman konuklarına hitabeden Michael Haeupl, aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi’nin (FPÖ) başlattığı İslam karşıtı kampanyayı eleştirerek, ‘’Biz, ülkemizdeki Müslümanlar ile yanyana değil barış içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Cami, minare ve türban karşıtı kampanya düzenlemek ve tartışma başlatmak, hem düzeysiz hem de çok anlamsızdır. Hiçbir biçimde onaylamıyorum’’ dedi.

Kendisinin ‘’devletle din işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğine inandığını’’ belirten Haeupl, ‘’Ama aynı zamanda ülkedeki tüm insanların dini vecibelerini özgürce yerine getirme haklarına da saygı duyduğunu’’ söyledi.

/ VİYANA

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cunta, rahip direnişini bastıramadı

  Viyana belediyesinde iftar ve namaz

  Rice ile Lavrov tartıştı

  Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

  Bağdat'ta yine bombalı saldırı

  İsrail’den yine sivil katliâmı

  İsveç’te yasak yok

  ABD’den Türkiye’ye İran baskısı


 Son Dakika Haberleri