Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsveç’te yasak yok

Türkiye’de yeni anayasa çerçevesinde başörtüsü tartışması devam ederken İsveç’teki siyasetçiler, yeni anayasanın özgürlüklerden yana değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Siyasetçiler, Türkiye’deki üniversitelerde uygulanan başörtü yasağına da karşı çıktı.

Türklerin verdiği bir iftarına katılan İsveç Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Peter Eriksson, Türkiye’deki tartışmalarla ilgili olara net konuştu. Başkan Eriksson, Türkiye’deki Anayasa’nın özgürlükler yönünde değişmesinden yana olduklarını, başörtüsü özgürlüğü noktasındaki yasakların bir an önce kalkarak Avrupa standartlarında bir demokrasinin işlenir hale gelmesini umduklarını belirtti. Eriksson, “Bu hem Türkiye, hem de AB için çok önemli” şeklinde sözlerini tamamladı.

İsveç Yeşiller/Çevre Partisi’nin eş başkanı Peter Eriksson ile aynı partide faaliyette bulunan ve mecliste yer alan Mehmet Kaplan da, başörtüsünün ülkemizin başını ağrıtan bir mesele olduğunu söylerken, “Böyle olması üzücüdür, çünkü geçmişine baktığımızda toplumumuz çok kültürlü bir toplum. Başı açık - kapalı insanlar yan yana yaşamışlar. Kimse birbirine baskı yapmadan yapabilmiş. Bunun bir dengesi olması gerekiyor” dedi.

İsveç’teki uygulama konusunda bir araştırmaya da değinen Kaplan, 30 kadar büyük firmanın başörtüsüyle çalışma konusunda görüşlerinin alındığını belirtti. Kaplan, “Bunların tamamı, başörtüsü hak ve özgürlükler kapsamı içerisindedir, dolayısıyla da herhangi bir yasaklama olamaz, diyorlar. Hatta Emniyet, kendi üniformaları içerisinde başörtüsüne de yer vermişler” diye konuştu.

/ STOCKHOLM

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cunta, rahip direnişini bastıramadı

  Viyana belediyesinde iftar ve namaz

  Rice ile Lavrov tartıştı

  Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

  Bağdat'ta yine bombalı saldırı

  İsrail’den yine sivil katliâmı

  İsveç’te yasak yok

  ABD’den Türkiye’ye İran baskısı


 Son Dakika Haberleri