Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice ile Lavrov tartıştı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Rusya Dışileri Bakanı Sergey Lavrov’un, İran’a yaptırımlar uygulanması konusunda birbirlerine sert sözler yönelterek tartıştığı bildirildi.

Lavrov ile ABD ve Avrupalı ülkelerin diplomatları, söz konusu tartışmanın, Almanya’nın, kısaca G-8 olarak bilinen, endüstrileşmiş ülkeler grubu dışişleri bakanları onuruna düzenlediği öğle yemeği sırasında yaşandığını belirttiler.

Adı gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan bir başka katılımcı da Rice ile Lavrov’un tartışma sırasında birbirlerine karşı ‘’son derece heyecanlı’’ sözler sarf ettiklerini kaydetti.

Konuya ilişkin basına açıklamada bulunan Lavrov, Rice ile aralarında, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK)’nun, İran ile geçmiş faaliyetleri hakkında anlaşma sağladığı bir sırada yeni yaptırımlardan söz etmenin zamanlamasının doğru olup olmadığı konusunda sert tartışmalar yaşandığını söyledi. ABD’nin geçmişte yaptığı gibi UAEK’yi görmezden gelmek istediğini öne süren Lavrov, ‘’biz UAEK’nin uzmanlığına güvenmek istiyoruz’’ dedi.

/ NEW YORK

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cunta, rahip direnişini bastıramadı

  Viyana belediyesinde iftar ve namaz

  Rice ile Lavrov tartıştı

  Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

  Bağdat'ta yine bombalı saldırı

  İsrail’den yine sivil katliâmı

  İsveç’te yasak yok

  ABD’den Türkiye’ye İran baskısı


 Son Dakika Haberleri