Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in yeniden 5 yıllığına bu göreve seçilmesine karşı eylemler düzenleyen muhalefet üyelerinden gözaltına alınanların bırakılmasına karar verdi.

Pakistan Yüksek Mahkeme Başkanı İftihar Muhammed Çaudri, gözaltındaki muhalefet üyeleri ve liderlerinin hemen bırakılmasına ilişkin bir karar yayınladı.

Pazar gününden bu yana, sürgündeki eski Başbakan Navaz Şerif’in lideri olduğu Pakistan Müslüman Birliği’nin Genel Başkan Vekili Cavid Haşimi’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi gözaltında bulunuyor. Perşembe günü de Ravalpindi’de 85 kişi gözaltına alınmıştı. Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, dün sabah 6 ekimde yapılacak başkanlık seçimi için aday olmuştu. Polis de muhaliflerin gösterilerini önlemek amacıyla başkentte olağanüstü güvenlik tedbirleri almıştı.

Yüksek Mahkeme Başkanı Çaudri, Müşerref tarafından mart ayında görevinden alınmış, bunun üzerine ülke genelinde avukatların başını çektiği geniş protesto eylemleri yapılmış ve Çaudri, Temmuz ayında görevine iade edilmişti.

/ İSLAMABAD

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cunta, rahip direnişini bastıramadı

  Viyana belediyesinde iftar ve namaz

  Rice ile Lavrov tartıştı

  Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

  Bağdat'ta yine bombalı saldırı

  İsrail’den yine sivil katliâmı

  İsveç’te yasak yok

  ABD’den Türkiye’ye İran baskısı


 Son Dakika Haberleri