Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den Türkiye’ye İran baskısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, uluslararası toplumun İran’daki ekonomik faaliyetlerini genişletmesi için zamanın uygun olmadığını söyledi.

Düzenlediği günlük basın toplantısında Casey’ye, ABD Temsilciler Meclisi’nin, İran’ın enerji sektörüne yatırım yapan yabancı şirketlere yaptırımların ağırlaştırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesinin Türkiye’ne ne tür bir mesaj gönderdiği soruldu. Casey, ‘’Her şeyden önce ABD’nin, İran’ın özellikle enerji sektörüne yatırım yapanlara karşı yaptırımı öngören kanunları uzun zamandır var. Bunlar, İran-Libya Yaptırımları Kanunu’nun altında yer alıyor. Ayrıca, zannedersem geçen yıl sonbaharda kabul edilen İran Yaptırımlar Kanunu var. Kongreden son olarak geçen tasarıdan Türkiye’nin ne mesaj alması gerektiğine gelince elbette bu tasarının Türkiye’yi veya herhangi bir başka ülkeyi tek başına hedef aldığını düşünmüyorum’’ dedi.

Casey sözlerine şöyle devam etti:

‘’Ancak bildiğiniz gibi ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, son dönemde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdiğinde açıkça belirttiği gibi şu sıra herhangi bir ülkenin İran’daki ekonomik faaliyetlerini genişletmesi için uygun bir zaman değil. Uluslararası toplumun, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya İran’ı ikna etme yönünde tam desteğe ihtiyacı var ve biz elbette Türkiye’nin, bu çerçevede tam işbirliği yaptığını görmek isteriz’’ diye konuştu.

/ WASHINGTON

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cunta, rahip direnişini bastıramadı

  Viyana belediyesinde iftar ve namaz

  Rice ile Lavrov tartıştı

  Pakistan'da muhalifleri serbest bırakma kararı

  Bağdat'ta yine bombalı saldırı

  İsrail’den yine sivil katliâmı

  İsveç’te yasak yok

  ABD’den Türkiye’ye İran baskısı


 Son Dakika Haberleri