Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

800. doğum yıldönümünde Mevlânâ Balkanlar’da

Mevlânâ Celâleddin Rumi’nin 800. doğum yıldönümünde Balkanlarda sema gösterisi gerçekleştiriliyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Balkanlar’dan Avrupa’ya Bayrampaşa’da Ramazan programı için Bereket Konvoyu ile yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Sema ekibi Balkan ve Avrupa halklarını Mevlânâ ile buluşturuyor.

Bereket konvoyu, Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği Ramazan programlarının 13. durağı olan Arnavutluk’un Elbasan şehrinde iftar sofrası açarken, Konya Büyükşehir Belediyesi Sema ekibi tarafından gerçekleştirilecek özel gösteri ile Mevlânâ’nın 800. doğum yıldönümünü kutlayacak.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yaptığı açıklamada, “Barışın ve hoşgörünün temsilcisi büyük düşünür Mevlânâ’yı Balkan ve Avrupa halklarıyla tanıştırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesinin Sema ekibini konvoyumuza dahil ettik. Gittiği her şehirde gerçekleştirdiği muhteşem gösterilele halkı büyüleyen, duygu dolu anlar yaşatan sema ekibine ve desteğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.

Başkan Bürge, Unesco’nun 2007 yılını Mevlânâ yılı ilân etmesinden hareketle, Bereket konvoyu ile ülke ülke dolaşan sema ekibiyle Mevlânâ’nın doğum yıldönümünü Arnavutluk’ta kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

30.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  800. doğum yıldönümünde Mevlânâ Balkanlar’da

  En eski İslâm üniversitesi Şanlıurfa’da

  İnebey Medresesi restore edilecek

  Pera Müzesindeki 3 sergi

  “Mimarlık ve Kent Filmleri” başlıyor

  Padişahların kılıcı koruma altında


 Son Dakika Haberleri