Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Başkanı Burak Küntay, “Demokrat Parti’nin toparlanması Türkiye için önemlidir” dedi.

Demokrat Parti’ye yıllarca hizmet vermiş eski milletvekilleri bir araya gelip 28 yaşındaki eski DYP Gençlik Kolları Başkanı Burak Küntay’a genel başkanlık teklifinde bulundular. Bu Türkiye şartlarında kolay rastlanmayacak bir gelişmeydi. Ancak Küntay öncelikle kadro, manifesto ve fikriyata önem verdiğinden, kendi tabiriyle taşın üstüne değil, taşın altına elini koymak istiyor. Gelin bu genç siyasetçiye bir kulak verelim.

*Size Demokrat Parti’den bir genel başkanlık teklifi geldiğini biliyoruz. Bu teklifi kabul edecek misiniz?

Benim bu hususta cevabım şudur: Ben demokrat partili bir gencim. Bu fikrim ve düşüncemle de gurur ve şeref duyuyorum. Cenâb-ı Allah nasip ederse en büyük isteğim ve arzum hizmet ve katkılarımı partim için, milletim için ve memleketim için sarf edebilmektir. Siyasette tek başına hiçbir şey yapılamaz. Mesele ekip meselesidir. Şahsım ve bütün arkadaşlarım şu süreçte inandık ki gelecek yıllarda ülkemize ve partimize yapabileceğimiz hizmetler bugünkülerden çok daha fazla, verimli ve kuvvetli olacaktır. Dolayısıyla tüm ekip arkadaşlarım ülkemizin geleceğine dair projelerimizi hazırlamaya devam edip birikimlerimizi ve çalışmalarımızı artırarak devam ettirip ve gelişim sürecimizi tamamladıktan sonra çok da uzun sürmeyecek bir zaman içerisinde memleketimizin hizmetine bütün birikimlerimizi ve projelerimizi sunmayı hedeflemekteyiz. Bu süreçte partimizin bana ve bütün ekip arkadaşlarıma hangi platformda ihtiyacı olursa aldığımız parti disiplini ve terbiyesi doğrultusunda hizmeti bir şeref addederiz.

*DP’nin son durumu nasıl sizce?

1980’den sonra gittik dedik ki, Turgut Özal’ın getirmiş olduğu merkez yoklaması sistemi, yani Ankara’dan oturup liste yapma işi ne kadar ayıp, ne kadar yanlış dedik. Fakat 80’lerden sonra bunu diyen herkes, gitti aynı sistemi benimsedi. Ankara’dan oturup masa başından liste yapmaya başladı. Bu hoşuna gitti idarecilerin. Bu durum herkesin hoşuna gitti. Fakat bu demokrasiyi baltaladı. Öyle bir hale geldi ki partiler sadece genel başkanların yanında yer tutmak isteyen insanlardan ibaret hale geldi. İnsanların önüne birşeyler sunulmalı, insanlara gidildiğinde insanlara bir şeyler vaat edilmeli.

*Merkez sağın yeniden toplanması için ne yapılmalı?

Eski merkez sağ yok artık. Merkez sağ kendini yeniden tarif edemediği için sıkıntı yaşıyor bu sıralarda. Dünün şartları ortadan kalktığında siz hâlâ dünün tanımlarıyla var olamazsınız. Yeni bir tarife ihtiyacınız vardır. Demokrat Parti ilk kurulduğunda, ortaya çıktığındaki söylemlerinin bir anlamı vardı. Demokrasi diyordu, çünkü o zaman Türkiye’de demokrasi tam anlamıyla yoktu. Ama o günlerden bu günlere çok şey değişti. Bugün Demokrat Parti dünün söylemleriyle hareket etmemeli. Kendini yeniden tarif edebilmelidir.

*Demokrat Partide bu soruları soracak kadrolar mevcut mu?

Elbette. Bu partiye yıllarca hizmet etmiş duayenler var. Bunların bir araya gelip şunu konuşmaları lâzım. Biz ne yapıyoruz? Parti neyi savunuyor? Bunu tekrar kurmak lâzım. Hem genç, hem yaşlı, hem eğitimli, hem eğitimsiz bütün parti tabanı fikren bir araya gelmeli ve yepyeni bir kadro kurulmalı. Önce bu taban kurulsun sonra en tepedeki piramitin ucundaki lideri arayın. Piramit ters çevrildiği zaman o koskoca yük tek bir kişinin üstüne biner. Sistem değişmedikçe kim genel başkan olursa olsun başarı olmaz.

*Bir dahaki seçim dönemine kadar toparlanır mı dersiniz?

Eğer toparlanmazsa Türkiye için çok kötü olur. Bu gün AKP yalnız kaldı. Muhalefetsiz kaldı diyoruz. Bu ülkemiz için büyük bir risk. Demokrat Parti’nin toparlanması Türkiye için önemlidir. Ben şu an partimin sıkıntıda olduğunu görüyorum. Ben bu sebeple neye talibim biliyor musunuz? Ben taşın altına elimi sokmaya talibim. Taşın üstüne elini koymak kolaydır. Lider olursunuz, taşın üstüne elinizi koyarsınız, bir sorun olduğu zaman da hemen çeker gidersiniz. Ancak partisini seven, inanan insanlarla bu iş gerçek mânâda olabilir. Herkes elini taşın altına koyacak. Bu taş ya kalkacak ya da elimiz o taşın altında ezilecek. Ben ve arkadaşlarım ve benim gibi düşünen onlarca, binlerce, milyonlarca demokrat taşın altına elini sokmaya hazırdır.

Umut YAVUZ

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sandığa gitti

  23 terörist öldürüldü

  Saygısızlık, sorumsuzluk

  Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

  Çözüm Ankara’da

  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

  Teröre halktan öfke

  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

  Ankara’da sıcak saatler

  Boğaz'a alternatif aranıyor

  Yağışlar sürecek

  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

  Afet arşivi kuruluyor

  Sünnete uy, şişmanlama!

  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli


 Son Dakika Haberleri