Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Saygısızlık, sorumsuzluk

Dünkü referandumda, bazı yerlerde, muhalefet temsilcilerinin gelmemesi sebebiyle sandık kurulları oluşturulamadığı için uzun kuyruklar meydana geldi. Kimi yerlerde ise sandık kurulu başkanları, oy kullanmaya gelen vatandaşlardan geçici sandık kurulu oluşturarak işlemi başlattılar. Vatandaşlar, görevlilerin bu ihmallerini saygısızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendirdiler.

Ankara’da pek çok okulda parti yetkilileri sandık başına gelmediği için sandık kurulları oluşturulamadı. Bu sebeple oy verme işlemlerinde büyük aksamalar yaşandı. Bazı yerlerde sandık kurulu başkanları, oy kullanmaya gelen vatandaşlardan geçici sandık kurulu oluşturarak işlemi başlattılar.

Ahmet Andiçen İlköğretim okulunda oy kullanma süresinin başladığı saatlerde sandık kurullarının oluşturulamaması sebebiyle bazı sorunlar yaşandı. Bazı vatandaşlar bu süre içinde oyunu kullanamazken sandık kurullarının oluşturulmasıyla saat 09.00 civarında okulda oy kullanma işlemine başlandı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da vatandaşlar oy kullanmak için sandık başında görevli üyelerin gelmesini bekledi. Oy verme işlemi saat 08.00’de başlarken görevli üyeler salonlara gelmediği görüldü. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterince bina görevlileri devreye girerek yedek üyelerden sandık kurulları oluşturulmaya çalışıldı.

Bazı yerlerde ise sandık kurulu oluşturulamadığı için oy vermeye gelen vatandaşlardan geçici üyeler oluşturuldu.

Partili yetkililerin bile sandık başında bulunmadığı gözlendi.

GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYENLER

HAKKINDA TUTANAK

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin oylaması için yapılan oy verme işlemi Sakarya’da da bazı okullarda sandık başkanı ve üyelerinin gelmemesi nedeniyle geç başladı.

Şehir merkezinde ve bazı köylerdeki onlarca sandıkta gecikmeli başlayan oy verme işlemleri sırasında uzun kuyruklar oluştu. Sandık başlarında görevli polisler, görev yerine gelmeyen sandık başkanı ve üyeleri hakkında tutanak tuttu.

Ana Fen Dersanesi’ndeki 1203 nolu sandıkta üyelerin gelmemesi sebebiyle oy verme işlemi 50 dakika geç başladı. Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar kimsenin sabah erken saatte oy kullanmak için sandık başına geldiklerini ancak oy kullanamadıklarını söylediler. Vatandaşlar, görevlilerin bu ihmallerini saygısızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendirdiler.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi’nde oy vermek için gelen seçmenler ise kötü sürprizle karşılaştı. Seçmen bilgi kâğıtlarına göre oy vermeye gidenler, okulun tadilat sebebiyle kapalı olduğunu gördüler. Oy kullanacakları sandıkların nerede oduğunu uyarıcı, herhangi bilgiye ulaşamayan seçmenler tepki gösterdi.

/ İSTANBUL

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sandığa gitti

  23 terörist öldürüldü

  Saygısızlık, sorumsuzluk

  Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

  Çözüm Ankara’da

  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

  Teröre halktan öfke

  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

  Ankara’da sıcak saatler

  Boğaz'a alternatif aranıyor

  Yağışlar sürecek

  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

  Afet arşivi kuruluyor

  Sünnete uy, şişmanlama!

  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli


 Son Dakika Haberleri