Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

23 terörist öldürüldü

29 Eylül’de Şırnak-Beytüşşebab’a bağlı Beşağaç köyünde 12 vatandaşı, 7 Ekim’de Şırnak’ta 13 askerimizi şehit eden terör saldırılarından iki hafta sonra HakkâriDağlıca’da 12 askerimiz daha şehit edildi. Genelkurmay “16 asker de yaralandı, 23 terörist etkisiz hale getirildi” açıklaması yaptı. Saldırının, Mecliste Irak tezkeresinin rekor sayıdaki evet oyu ile kabulünden dört gün sonra ve Türkiye genelinde anayasa referandumunun yapıldığı gün gerçekleşmesi dikkat çekti.

29 Eylül’de Şırnak-Beytüşşebab’a bağlı Beşağaç köyünde 12 vatandaşı, 7 Ekim’de Şırnak’ta 13 askerimizi şehit eden terör saldırılarından iki hafta sonra Hakkâri’de 12 askerimiz daha şehit edildi. 16 askerin yaralandığı, 10’u aşkın askerin de kaybolduğu bildirilen saldırının gerçekleştiği aynı bölgede sivil bir minibüsün geçisi sırasında ise mayın patladı, 2'si ağır en az 17 kişi yaralandı. TBMM’de Irak tezkeresinin rekor sayıdaki evet oyu ile kabulünden dört gün sonra ve Türkiye genelinde anayasa referandumunun yapıldığı gün gerçekleşmesi dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, önceki gece saat 00.20 sıralarında, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Dağlıca beldesindeki komando taburundan sınır bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna sevkedilen 12 araçlık askeri konvoy, Avaşin çayı üzerindeki Şehri Köprüsü üzerinden geçerken, konvoyun ortasındaki aracı hedef alan PKK, köprüyü havaya uçurdu ve ardından ateşe başladı. Açılan ateş sonucu Yüksekova 21’inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı’nda görev yapan biri uzman çavuş 12 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. 10 askerin de kayıp olduğu bildiriliyor.

Yaralı güvenlik görevlileri, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesine sevk edildi.

Olayın ardından bölgeye sevkedilen takviye birliklerle hava destekli operasyon başlatıldı.

DÜĞÜN KONVOYUNA

PUSU: 17 YARALI

Hakkari Dağlıca'daki saldırının ardından aynı bölgede Yüksekova'dan Topağaç köyüne giden 12 araçlık düğün konvoyundaki Hamza Savaş yönetiminde minibüsün geçişi sırasında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayın patladı. Saldırıda ilk gelen bilgilere 7'si ağır 17 kişi yaralandı. Yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 6'sının Van'a sevk edileceği kaydedildi.17 yaralıdan 5'inin çocuk olduğu belirtildi.

GENELKURMAY’IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

‘’21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında, Irak’ın kuzeyinden topraklarımıza sızan PKK terör örgütü mensupları tarafından, Hakkari/Dağlıca’da konuşlu Piyade Taburu’nun emniyet unsuru olan bir bölüğümüze kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulmuştur. Çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir. Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silâhlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir. Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.’’

KANLI PROVAKASYON

29 Eylül’de Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Beşağaç köyünde bir yolcu minübüsü teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taranmıştı. Saldırıda, minibüste bulunan su kanalı inşaatında çalışan 7’si köy korucusu 12 kişi ölürken, 2 kişi de yaralanmıştı. 7 Ekim’de ise Şırnak bölgesinde görev yapan askeri birliğe yapılan saldırıda 13 askeri şehit edilmişti.

Önceki iki saldırıyla oluşan atmosferin, hükümeti sınırötesi operasyon tezkeresini Meclisten geçirmeye yönelttiği vurgulanırken, son saldırı Türkiye’nin bu tezkereyi kullanarak Kuzey Irak’a girmeye tahrik edilmesini amaçlayan bir provokasyon olarak yorumlanıyor. Bu provokasyonu boşa çıkarmanın yolunun ise durumu sağduyulu ve soğukkanlı bir kararlılıkla değerlendirip, çok yönlü tuzaklara düşmekten sakınan bir ferasetle hareket etmekten geçtiği belirtiliyor.

HABER, DÜNYAYA ‘FLAŞ’

ANONSUYLA DUYURULDU

Uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP saldırıyı ‘acil-flaş’ koduyla dünyaya duyurdu. İngiliz BBC, Hakkari’de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit olduğunu duyurdu. BBC, saldırının tezkereden sonra yapılan ilk saldırı olduğuna dikkat çekti.

/ VAN

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sandığa gitti

  23 terörist öldürüldü

  Saygısızlık, sorumsuzluk

  Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

  Çözüm Ankara’da

  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

  Teröre halktan öfke

  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

  Ankara’da sıcak saatler

  Boğaz'a alternatif aranıyor

  Yağışlar sürecek

  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

  Afet arşivi kuruluyor

  Sünnete uy, şişmanlama!

  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli


 Son Dakika Haberleri