Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

Hakkari’deki terörist saldırıyı değerlendiren Başbakan Erdoğan, medyadan, “daha sakin, ajite etmeyen, aklıselime davet eden bir yaklaşım” beklediğini belirterek, “Gün birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardımımızın olması gereken bir günde bu tür yayınların içine girmek, ülkemize hiçbir şey kazandırma” dedi. Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök de telâşa kapılmama çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saldırının kamuoyuna aktarılmasında medyanın izlediği yolu eleştirerek, “Bu, birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardımımızın olması gereken bir günde bu tür yayınların içine girmek, ülkemize, aklıselime hiçbir şey kazandırmaz” dedi. Başbakan Erdoğan, İstanbul’da halk oylaması için oyunu kullandıktan sonra terörist saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

‘’Ben buradan basınımıza bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu sabahtan itibaren yayınlarda ajitatif bazı değerlendirmelerin, yorumların olması hakikaten bizleri üzmektedir. Ve süratle bazı yorumcuların rastgele çıkartılıp hemen bir suçlu arama gayreti içine girmeleri bizler için önem arz etmektedir. Bu, birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Birbirimize yardımımızın olması gereken bir günde bu tür yayınların içine girmek, ülkemize, aklıselime hiçbir şey kazandırmaz. Soğukkanlı şekilde bu olayların üzerine gitme kararlılığımız var. Ve bu konuda kararlıyız.”

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyona ilişkin de şöyle konuştu:

‘’Sınır ötesi operasyonla ilgili atılmış olan adım, bir yasal süreç ki sağolsun meclisimiz bize bu yetkiyi vermiştir. Bu yetkinin çerçevesi içerisinde de yapılması gereken neyse bunların hepsi de yapılacaktır. Bunun için de ‘acaba şurası ne der, burası ne der’ diye bir düşüncemiz yok.”

GÜL: MUHATABIM BARZANİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasında oy kullanmak üzere geldiği Kayseri’de “Benim muhatabım Barzani değildir” şeklinde açıklama yaptı.

TOPTAN: İÇİMİZİ KANATAN BİR SALDIRI

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise, saldırıyla ilgili olarak, ‘’Doğrusunu isterseniz içimizi acıtan, sızlatan, kanatan bir saldırı. Milletimiz; hükümetimizin, devletimizin atacağı adımları dikkatle izlesin. Öyle ümit ediyorum ki çok kısa zamanda çok vakit geçmeden bu şehitlerimizin acısını dindirecek, hafifletecek karşılıklar mutlaka verilecektir. O nedenle tahriklere kapılmadan, dikkatli, sağduyulu, devlet gelişmelerini, devlet kararlarını beklemek lazım’’ dedi.

BAYKAL: ÖRTÜLÜ BİR SAVAŞIN HEDEFİYİZ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise terörün, içine girdiği çok tehlikeli tırmanışı sürdürdüğünü ifade ederek, yükselen terör olayları karşısında Türkiye’nin etkili, caydırıcı bir terör politikasına ihtiyacının her geçen gün daha ağır bir biçimde ortaya çıktığını söyledi. ‘’Terör, artık hükümeti aşmıştır’’ diyen Baykal, PKK aracılığıyla Türkiye’ye karşı örtülü savaş yürütüldüğünü belirteti. Baykal, ‘’Türkiye, terörle mücadelesini bu anlayış içinde belirlemelidir’’ dedi.

BAHÇELİ’DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, hükümetten siyasi direktif beklediğini açıklayarak, geç kalınmaması konusunda uyardı. Bahçeli, herkesi devlete destek vermeye çağırdı. Hükümet’in hemen toplantıya çağrılması gerektiğini belirterek, ‘’Sayın Başbakan arkasındaki yetkinin ne anlama geldiğinin idraki içinde olmalıdır. Sınır ötesi mutlaka gerçekleştirilmeli, bu kanlar yerde bırakılmamalıdır’’ dedi.

/ İSTANBUL

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sandığa gitti

  23 terörist öldürüldü

  Saygısızlık, sorumsuzluk

  Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

  Çözüm Ankara’da

  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

  Teröre halktan öfke

  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

  Ankara’da sıcak saatler

  Boğaz'a alternatif aranıyor

  Yağışlar sürecek

  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

  Afet arşivi kuruluyor

  Sünnete uy, şişmanlama!

  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli


 Son Dakika Haberleri