Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

Yeni Asya Neşriyat, 27 Ekim-4 Kasım arasında düzenlenen 26. TÜYAP Fuarında kitap severleri bekliyor. Yeni Asya Neşriyat Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, birçok yenilikle fuarda yer alacaklarını söyledi.

Ramazan ayında Ankara Kocatepe Camii ve İstanbul Sultanahmet Camii avlularında ziyarete açılan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarlarından sonra, Yeni Asya Neşriyat yarın da İstanbul Beylikdüzü TÜYAP 26. Kitap ve Kültür Fuarında okuyucularıyla buluşuyor. Yeni Asya Neşriyat Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, birçok yenilikle fuarda yer alacaklarını söyledi.

Daha önceki iki fuarı değerlendiren Altun, şunları söyledi: “Sultanahmet de, Kocatepe de yıllardır yapılan ve yerleşmiş fuarlar. Bu fuarlara dinîhassasiyeti yüksek, bilinçli okuyucular geliyor. Gelenlerin yüzde doksanı kitap için geliyor. TÜYAP Fuarı’nın ziyaretçi profili ise çok farklı. Bu fuara her kesimden insan gelmekle birlikte daha ziyade entelektüel ziyaretçiler gelmekte. Biz TÜYAP’ın bu ziyaretçi profilini de dikkate alarak daha modern ve daha farklı bir standla fuardaki yerimizi alacağız. Bu fuarda entelektüel kitaplarımız ön plana çıkacak.”

Faik Altun, Beylikdüzü TÜYAP Fuarından beklentilerini açıklarken fuarlarda yeni çıkan renkli, indeksli Risâle-i Nur Külliyat, Cevşen ve tesbihatların yanı sıra Yeni Asya Neşriyat, Can Kardeş, YASEM ve ASPAS, Risâle-i Nur Enstitüsü Yayınlarının kitapları ile Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım ve Can Kardeş dergilerinin de satışa sunulacağını kaydetti.

Altun, ayrıca, Yeni Asya Prodüksiyon’un sesli risâle CD ve kasetlerinin de stantlarında yer alacağını bildirdi.

Altun’un verdiği bilgiye göre, Yeni Asya Prodüksiyon’un titiz ve uzun bir süre emek harcayarak hazırladığı 9 CD, 1 kaset ve 1 kitaptan oluşan Bediüzzaman ve Risâle-i Nur’u alanlatan “Bediüzzaman ve Risâle-i Nur” seti ilk defa TÜYAP Fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

YENİ TANZİM RİSÂLE-İ NURLAR

Altun, fuarda Yeni Asya Neşriyat’ın çıkardığı, piyasada emsali olmayan, renkli, indeksli Risâle-i Nur Külliyatının büyük ilgi görmesini beklediklerini kaydetti.

Söz konusu Külliyat hakkında bilgi veren Altun, “Bu Risâlelerimiz iki renk. Ayrıca bu yeni külliyat hazırlanırken ortaokul 8. sınıf öğrencisi esas alındı. Kelimeler o seviyedeki bir çocuk dikkate alınarak hazırlandı. Aynı zamanda yeni külliyatımızda indeksimiz var. Diğer yayınevlerinin kitaplarındakinden daha geniş bir indeks. Bunlardan başka, yeni külliyatımızda öncekilerde olduğu gibi sayfa altlarında âyet ve hadis mealleri var” şeklinde konuştu.

Yeni Asya Neşriyat olarak hazırladıkları yeni Risâle-i Nur Külliyatında bir de “Tarihsel gelişim ve ve olaylar içinde Bediüzzaman Said Nursî” adlı bölüm bulunduğuna dikkat çeken Altun, bu tarih cetvelinde kronolojik bir sıralama halinde Bediüzzaman’ın hayatında, Türkiye’de ve dünyada olanlar hakkında mukayeseli bilgiler bulunduğunu dile getirdi.

ARTIK RİSÂLE-İ NUR’U ANLAMAK DAHA KOLAY

Altun şunları söyledi: “Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin eserleri telif ederken hem Türkiye’deki, hem de dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurduğunu görüyoruz. O zaman teknoloji yok, televizyon yok, basın bu şekilde gelişmemiş. Buna rağmen Üstad Bediüzzaman Said Nursî’deki bakış müthiş. Biz de her eve bir külliyat girsin, bu eserlerden herkes istifade etsin diye yeniden düzenledik. Daha önce altı bin sayfa olan külliyat, şimdi on iki bin üç yüz sayfa. Bu ek çalışmalarla iki misline çıktı. Artık Risâle-i Nur’u anlamak daha kolay hale geldi.”

“Biz şu an Risâle-i Nur Külliyatı okuyucu taleplerinin yüzde 60-70’ini karşılıyoruz” diyen Faik Altun, şöyle devam etti: “Yeni tanzim Risâle-i Nur Külliyatının büyük boyu takım olarak tamamlanmıştı. Orta boy takım ise sırayla basılıyor. Orta boy baskımızın 5. kitabı olan Tarihçe-i Hayat ilk defa TÜYAP’da sergilenecek. Orta boy Risâle-i Nur takımını baskısını 2008 Şubat ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Baskımız tamamlanınca yeni bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz.”

Fuarında ziyaretçilere özel indirimler yapacaklarının müjdesini veren Altun, “Okuyucularımızı İstanbul Beylikdüzü TÜYAP 26. Kitap ve Kültür Fuarına mutlaka bekliyoruz. Onlara sürprizlerimiz olacak” dedi.

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR HANGİLERİ?

Yeni tarz külliyatın Yeni Asya Neşriyat için “büyük bir avantaj” olduğunu vurgulayan Altun, külliyat haricinde başka yeniliklerinin de bulunduğunun altını çizdi. Bu yenilikleri “Yeni Asya Neşriyat olarak da bazı temel eserler yayınladık. Meselâ Kadın İlmihali. Piyasada buna benzer kitaplar çok az yayınlandı” sözleriyle aktaran Altun, fuarda sergilenecek ses getireceğini umdukları bazı kitapları ve yayınevlerini şöyle sıraladı:

Yeni Asya Neşriyat: Bediüzzaman’ın talebelerinden Zübeyir Gündüzalp’ın hayatının en kapsamlı şekilde işlendiği kitap, “Zebeyir Gündüzalp,” Ahir zaman hadiselerinin yorumlandığı bir eser olan “Kıyamet Alametleri Yec’üc ve Mec’üc”, Asrımızın cihad anlayışının nasıl olması gerektiğini ortaya koyan orjinal bir eser olan “Kur’ân, Sünnet ve Risâle-i Nur Işığında Cihad”, AB üyeliğine hazırlanan Türkiye’deki sivil toplum baskı ve çıkar grupları ile sivil toplum kuruluşlarının ve basının Avrupa ile karşılaştırmalı bir şekilde irdelendiği çalışmalar olan AB Sürecinde Değişen Türkiye ile Kavşaktaki Türkiye kitapları.

Risâle-i Nur Enstitüsü Yayınları: “Risâle-i Nur’da Sivil Toplum”, “Risâle-i Nur’da İletişim”, “Risâle-i Nur’da Modelleme”

Can Kardeş Yayınları: Çocuklara hitap eden Bal Arısı Mini, Cennette Burak, Satıcı Çocuk ve Candan’ın Anıları.

YASEM Yayınları: Anne-babalara çocuk eğitimi konusunda yardımcı olmayı hedefleyen bir eser olan “Beni Anlayın.”

Beylikdüzü 26. TÜYAP. Kitap ve Kültür Fuarı yarın saat 12:00'de ziyarete açılacak. 27 Ekim- 4 Kasım tarihlerinde açık olan fuar her gün saat 11:00- 20:00 arasında ziyaretçilere açık. Fuar kapsamında söyleşiler ve imza günleri de düzenlenecek.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

  Şanlıurfa'da Mevlânâ Sempozyumu başlıyor

  Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

  ’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

  İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

  MÜSİAD 5. İletişim Zirvesi yarın toplanacak


 Son Dakika Haberleri