Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’’ kapsamında düzenlenen ‘’Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film Yarışmaları’’nın başvuru sürelerinin, yoğun ilgi sebebiyle 1 Kasıma kadar uzatıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 7-13 Aralık tarihlerinde düzenlenecek festivalin, özel film gösterimlerinin yanı sıra ‘’Ulusal Kısa Film’’ ve ‘’Ulusal Belgesel Film’’ başlıklı iki yarışmasına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Belgesel ve kısa film yapımını özendirmek, sektörün gelişimine katkıda bulunmak ve yeni sinemacıları destekleyerek sinema emekçileriyle bütünleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaların genç sinemacılardan yoğun ilgi gördüğüne işaret edilen açıklamada, bu sebeple yarışmaların başvuru sürelerinin uzatıldığı ve son katılım tarihinin 1 Kasım olarak belirlendiği kaydedildi. Yarışmalara katılacak yapımlarda 1 Aralık 2006 tarihinden sonra hazırlanmış olma şartı aranıyor. ‘’Sinematürk’’ dergisi ile ortaklaşa düzenlenecek ‘’Ulusal Kısa Film Yarışması’’nda, konu sınırlamasının bulunmadığı belirtilirken, yarışmaya katılacak filmlerin sürelerinin 20 dakikadan fazla olmaması, filmlerin mini DV, Betacam SP, ‘’High Definition’’ ve DVD ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor.

‘’Ulusal Kısa Film Yarışması’’nda en iyi filmin, 8 bin YTL para ödülü ve ‘’Altın Karagöz’’ heykeli ile ödüllendirileceği festivalde, ‘’Ulusal Belgesel Film Yarışması’’nın birincisine ise 5 bin YTL para ödülü ve ‘’Altın Karagöz’’ heykeli verilecek.

2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamındaki yarışmalara katılmak isteyen sinemacılar ‘’www.ipekyolufilmfest.com’’ adlı internet sitesine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye veya Sinematürk Dergisine başvurabilecekler.

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

  Şanlıurfa'da Mevlânâ Sempozyumu başlıyor

  Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

  ’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

  İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

  MÜSİAD 5. İletişim Zirvesi yarın toplanacak


 Son Dakika Haberleri