Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

44. Antalya Altın Portakal Film Festvali Uluslararası Avrasya Film Festivali Uzun Metrajlı Film Yarışması’na ‘Youth Without Youth’ filmiyle katılan yönetmen Francis Ford Coppala, dünyaya barış mesajı verdi.

‘Baba’ serisinde olduğu gibi mafya ve savaş filmleriyle ön plana çıkan Coppala, şimdi bir savaş filmi çekmek istese barışı ön plana çıkaracağını söyledi. Coppala, Irak örneğini vererek, ‘Irak’ta bir film çekmeyi düşünsem barış ön planda olurdu” dedi. Coppala’ya basın toplantısından sonra onur ödülü takdm edildi.

Altın Portakal için bir günlüğüne Antalya’ya gelen 88 yaşındaki efsanevi yönetmen Francis Ford Coppala, Hillside Su Otel’de basın toplantısı yaptı. Yaklaşık 8 yıldır film çekmediğini belirten Coppala, “Benim ortalarda görünmemem, çalışmıyor olmam anlamına gelmez. İnsanlar hep aynı filmleri görmekten yorgun hissediyorlar. Alışılmışın dışında film çekmek gerekiyor. Onun için beklemek lâzım. İnsanlar sizi gelecekte de görmek ister ve yaptığınız sıradışı filmin ilgi çekici olduğunu düşünürler” dedi.

İnsanların kalbine işleyebilecek film çekmeyi hayal ettiğini anlatan usta yönetmen, dünya ya barış mesajı verdi. Şu an iç savaşın devam ettiği Irak’ta bir film çekmek istese kesinlikle barışı ön plana çıkaracağına dikkat çeken Coppala, “Bir savaş filmi çekmek istesem ya da çeksem barışcıl unsurları ön plana çıkarırım. Mesela savaş ortamında küçük bir aileyi ele alırdım, bu aileye hiç bir şey olmazdı. Savaş filmine böyle güzel şeyler eklerdim” diye konuştu.

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

  Şanlıurfa'da Mevlânâ Sempozyumu başlıyor

  Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

  ’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

  İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

  MÜSİAD 5. İletişim Zirvesi yarın toplanacak