Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

Konya Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilen Mevlânâ Çizgi Filmi’nin, gösterildiği dünya televizyonlarında büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlânâ Çizgi Filmi’nin, ülkemizden sonra dünya televizyonlarında da gösterime girdiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk kez yapılan Mevlânâ Çizgi Filmi’nin Hazreti Mevlânâ’nın doğduğu ay olan Eylül ayından itibaren dünya ülkelerinde de gösterime girdiğini ve büyük ilgi gördüğünü ifade eden Akyürek, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Hazırladığımız Mevlânâ Çizgi Filmi, Türkçenin yanı sıra İngilizce dublaj ve alt yazıyla Pakistan, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Amerika, Avustralya, Makedonya ve Bosna Hersek’te devlet ve özel televizyon kanallarında gösteriliyor. Ülkemizde ulusal kanallarda da gösterimi yapılan ve halen gösterime devam eden çizgi filme ilginin yoğun olduğunu televizyon yöneticileri bildiriyor ve yapılan sözleşmelerde verilen gösterim sayısının artırılması için talepte bulunuyorlar. Filme gösterilen ilgi, verilen emeklerin karşılığı olarak bizleri son derece memnun ediyor.’’

Akyürek, çizgi filmin ülkemizde halen Kanal 7, Samanyolu TV, TRT ve Yumurcak TV’de gösterilmekte olduğunu, filmin Konya’daki yerel televizyonlarda da gösterime başladığını bildirdi.

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

  Şanlıurfa'da Mevlânâ Sempozyumu başlıyor

  Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

  ’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

  İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

  MÜSİAD 5. İletişim Zirvesi yarın toplanacak


 Son Dakika Haberleri