Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bakan Çelik’ten sınav savunması

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS ve Seviye Belirleme Sınavı’ndaki yeniliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının öğrencilerin dershaneye gitmesi değil, aksine okula bağlanması olduğunu söyleyerek yeni sistemi savundu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ve Seviye Belirleme Sınavı’ndaki (SBS) yeniliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının öğrencilerin dershaneye gitmesi değil, aksine okula bağlanması olduğunu söyleyerek yeni sistemi savundu. Ortaöğretime Geçiş Sisteminin ‘’yeni bir sınav sistemi’’ olarak değerlendirilmesinin ‘’büyük bir yanlış’’ olacağını belirten Çelik, ‘’Bu model sadece sınavdan ibaret değildir. Bir bütün olarak ilköğretim kurumlarımızdaki kaliteyi artırmaya yönelik, öğrenciyi okula bağlamaya yönelik yeni bir modeldir’’ dedi. Çelik, bu modelin yeni yürürlüğe konmuş olan müfredatla pekiştirilen bir model olduğunu ifade etti.

OKS’nin neden kaldırıldığını anlatan Çelik, bu sınavın çocukları hayata hazırlama konusunda onlara herhangi bir katkı sağlamadığını söyledi. Okulun bir amacının da öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak olduğunu belirten Çelik, bu sistemde öğrencilerin sosyal aktivitelere kendilerini kapattığını söyledi. Çelik, ‘’OKS’nin kaldırılarak yerine ilköğretim 6, 7, ve 8. sınıflarda sınav yapılacağını’’ söyledikleri zaman bazı velilerin kendilerini, ‘’çocuklarını 6. sınıftan itibaren dershaneye gönderme zorunluluğu içinde hissettiklerini’’ belirten Çelik, ‘’amacımız öğrencilerin dershaneye gitmesi değil, aksine öğrencinin okula bağlanmasıdır’’ dedi.

Bakan Çelik SBS’nin her yıl Haziran ayında ders bitiminde yapılacağını belirterek, ‘’Bu yıl İlköğretim 6. sınıflar için SBS 21 Haziran 2008, ilköğretim 7. sınıflar için ise 22 Haziran 2008 tarihinde yapılacak’’ dedi.

Cemil YÜZER / ANKARA

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sınırda mıntıka temizliği

  Yeni işsizlik dalgası gelecek

  Sıkıyönetim ve OHAL’e gerek yok

  Doğu şefkat bekliyor

  Bölgeyi tanıyan asker terhis ediliyor

  Bakan Çelik’ten sınav savunması

  Yıpranma payı kalkıyor

  CHP ve DSP referandumun iptalini istedi

  Laiklik dini dışlamaz

  Saatler 1 saat geri alınacak

  Onlar sınırın berisinde

  Pazartesi günü bazı yollar kapalı

  TRT'de Genel Müdürlük yarışı

  Enerji yolsuzluğunda yeni gözaltılar

  Türksat Genel Müdürü istifa etti

  “İnsan hakları nerede?”

  MÜSİAD’dan şehit ailelerine destek

  Ankaralı hanımlardan öğrenciler yararına kermes

  İnternet sahte bir dünya


 Son Dakika Haberleri