Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sıkıyönetim ve OHAL’e gerek yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, şu anda Türkiye’nin bir sıkıyönetim ve olağanüstü hal (OHAL) ilan etme noktasında olmadığını bildirerek, Türkiye’nin, terörle mücadelede sıkıyönetim ve OHAL ilan etmeden başarılı olacağını söyledi.

NTV’de gündemdeki çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplandıran Toptan, terörün son zamanlarda yükselişe geçmesinin nedeni ve Irak’ın kuzeyine düzenlenecek operasyonlarla ilgili soruyu cevaplarken, Türkiye’nin terörle yaklaşık 35 yıldır uğraştığını belirtti. Daha önce Türkiye’de iç terör yaşadığını hatırlatan Toptan, şöyle konuştu:

‘’Arkasından Alevi-Sünni tartışmasına Türkiye, çok acı fotoğraflarla şahitlik yaptı. 1984’de başlayan bölücü terörle şimdi boğuşmak zorunda kalıyoruz. Bölücü terörün hedefi, kuşkusuz Türkiye’yi rahatsız etmek, kaotik bir ortam yaratmak suretiyle Türkiye’nin enerjisini, kaynaklarını, gücünü, sanayileşme yerine, altyapı hizmetleri yerine terörle mücadeleye yöneltmek, nefesini orada tüketmesini sağlamaya çalışmak. Burada kimin yararı olabilir? Ortadoğu bölgesinde ve dünyada çok güçlü bir Türkiye’nin kendi menfaatlerine olmadığı kanısında olan herkes, Türkiye ile ilgili bu hesapları yapabilir. Türkiye, özellikle son yıllardaki istikrardan yararlanarak, kendisine çok önemli hedefler koydu. (2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisi olacağız) iddiasıyla ortaya çıkan Türkiye’nin başka şeylerle meşgul olmasını sağlamak, enerji ve kaynaklarını başka alanlara boşaltmasını sağlamak için oynanan bir oyunla karşı karşıyayız.’’

“TÜRKİYE, TERÖRLE MÜCADELEDE

BAŞARIYA ULAŞACAK”

Toptan, bazı partilerin, OHAL ilan edilmesini de içeren önerilerini nasıl değerlendirdiği sorusunu cevaplarken de şöyle konuştu: ‘’Yapılan eleştirileri, Türkiye’de hassasiyetin devam ettiği, dikkatin özenin devam ettiği şeklinde yorumluyorum. Bunlara katılmak mümkündür, değildir... O tartışmaya girmek istemiyorum ama Türkiye’nin terörle mücadelesinde, büyük oranda bir oybirliği vardır. Bunu, tezkere oylaması sırasında da çok net gördük. Bunun dışında uygulamaya dönük eleştiriler var. Burada sorumlu olan Hükümettir. TBMM’nin görev verdiği organ Hükümetti. Bu sorumluluğun bilinci içinde Hükümet, terörle mücadeleyi doğrudan gerçekleştirecek olan güvenlik güçlerimizle ciddi bir koordinasyon içinde bu mücadeleyi yürütmektedir.

Burada muhalefetin yeni öneriler getirmesi, yeni açılımlar getirmesi elbette Hükümet tarafından değerlendirilecek, dikkate alınacak hususlardır. Ama şahsen, benim kanaatimi soruyorsanız, şu anda henüz Türkiye bir sıkıyönetim veya OHAL ilan etme noktasında kesinlikle değildir. Çünkü Türkiye, bizim kendi sınırlarımız içinde, kendi vatandaşlarımıza dönük şu anda kesinlikle bir sorun yaşamamaktadır. O nedenle sanki böyle bir sorun varmış gibi bu konularda çok acele bir karar alıp uygulamaya koymanın çok doğru olduğu kanaatinde değilim. İnşallah Türkiye, bu durumlara düşmeden, sıkıyönetim, OHAL ilan etmeden terörle mücadelede mutlaka başarıya ulaşacaktır.’’

“MİLLETİN SAĞDUYUSU’’

‘’İçimiz yanıyor, insanımızın içi yanıyor...’’ diyen TBMM Başkanı Toptan, Türk milletinin, sokaklara taşan ciddi bir refleks gösterdiğini kaydetti. Toptan, ‘’Bunu gösteriyor ama bizi mutlu eden tarafı; böylesine hassasiyetin, Türkiye’de terörü getirmeye çalışan ve onunla bir şeyler yapmak isteyenlerin amacına Türk milleti alet olmuyor. Milletimizin sağduyusundan mutluluk ve gurur duymamak mümkün değil. Şimdi bu tavrı sürdürmek lâzım. Şayet bu tavrı sürdüremezsek, o zaman terörün varmak istediği hedefe ciddi olarak hizmet etmiş duruma düşeriz bilmeden...’’diye konuştu.

/ ANKARA

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sınırda mıntıka temizliği

  Yeni işsizlik dalgası gelecek

  Sıkıyönetim ve OHAL’e gerek yok

  Doğu şefkat bekliyor

  Bölgeyi tanıyan asker terhis ediliyor

  Bakan Çelik’ten sınav savunması

  Yıpranma payı kalkıyor

  CHP ve DSP referandumun iptalini istedi

  Laiklik dini dışlamaz

  Saatler 1 saat geri alınacak

  Onlar sınırın berisinde

  Pazartesi günü bazı yollar kapalı

  TRT'de Genel Müdürlük yarışı

  Enerji yolsuzluğunda yeni gözaltılar

  Türksat Genel Müdürü istifa etti

  “İnsan hakları nerede?”

  MÜSİAD’dan şehit ailelerine destek

  Ankaralı hanımlardan öğrenciler yararına kermes

  İnternet sahte bir dünya


 Son Dakika Haberleri