Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni işsizlik dalgası gelecek

Teröre gözyumduğu için Kuzey Irak’a uygulanacak ambargo ve bölgenin en önemli ticaret kapısı Habur’un kapatılması Doğu ve Güneydoğu’daki pekçok aileyi yakından ilgilendiriyor. Kararı iki ucu keskin bıçağa benzeten oda başkanları, bölgenin ekonomik açıdan olumsuz etkileneceğini ve ambargonun Irak’tan çok bizi vuracağını belirtiyorlar. Irak’a mal taşıyan kamyoncuların yanı sıra tarım üreticilerinin de yaptırımlardan hayli zarar göreceği ifade edilirken, yeni bir işsizlik dalgasının mağdur edeceği aileler teröristlerin propaganda zemini olacak.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de Ağrı ziyaretinde, terörle mücadele ederken terör yapanla vatandaşın mutlaka birbirinden ayırt edilmesini istedi. Terörün alınacak güvenlik önlemleri ile önlenebileceğini dile getiren Sezer, ama alınacak güvenlik önlemlerinin bölge vatandaşını incitmeyen bir tutum içerisinde olması gerektiği üzerinde durdu.

IRAKTAN MİSİLLEME

Öte yandan, Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşedani, Türkiye’nin ekonomik yaptırım uygulaması durumunda, hükümetinin de boru hattıyla Irak’ın kuzeyinden Ceyhan’a yapılan petrol sevkiyatını durduracağını söyledi.

Suriye ziyaretinde başkent Şam’da Devlet Başkanı Beşşar Esad ve yardımcısı Faruk El Şara ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Meşedani, Irak’ın kuzeyinin baskı altına alınamayacağını ifade ederek, ‘’Irak zengin bir ülke. Eğer ekonomik yaptırım olursa Ceyhan boru hattını keseceğiz’’ dedi. Suriye’yi 5 günlüğüne ziyaret eden Meşedani, Suriye’nin krizi sona erdirme çabaları kapsamında Türkiye ile Irak arasında arabuluculuk yapmayı düşündüğünü belirterek, koşullar oluşursa doğru zamanda arabulucuk planının açıklanacağını kaydetti. Meşedani, Beşşar Esad’ın sorunun çözümü için olumlu bir rol üstlenmeye hazır olduğunu ifade ettiğini açıkladı.

/ İSTANBUL

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sınırda mıntıka temizliği

  Yeni işsizlik dalgası gelecek

  Sıkıyönetim ve OHAL’e gerek yok

  Doğu şefkat bekliyor

  Bölgeyi tanıyan asker terhis ediliyor

  Bakan Çelik’ten sınav savunması

  Yıpranma payı kalkıyor

  CHP ve DSP referandumun iptalini istedi

  Laiklik dini dışlamaz

  Saatler 1 saat geri alınacak

  Onlar sınırın berisinde

  Pazartesi günü bazı yollar kapalı

  TRT'de Genel Müdürlük yarışı

  Enerji yolsuzluğunda yeni gözaltılar

  Türksat Genel Müdürü istifa etti

  “İnsan hakları nerede?”

  MÜSİAD’dan şehit ailelerine destek

  Ankaralı hanımlardan öğrenciler yararına kermes

  İnternet sahte bir dünya


 Son Dakika Haberleri