Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kitapseverler için son şans

Yüzlerce yayınevinin binlerce kitabını okuyucuların beğenisine büyük fırsatlarla bir araya getiren 26. İstanbul Kitap Fuarı haftasonu son ziyaretçilerini bekliyor.

Geçtiğimiz hafta TÜYAP tarafından Beylikdüzü’ndeki Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan ve 9 gün sürecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı’nı kaçırmamak için son üç gün!

Her yıl düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri ve 35 yabancı yazar katıldı. 526 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı’nda, 250 etkinlikte 800 yazar ve san’atçı okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde, okurla yazarı buluşturan İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Akdeniz’de Edebiyat; Edebiyat’ta Akdeniz” olarak belirlendi.

Fuarın ilk günlerinde dinî yayınların yoğun ilgi gördüğü gözlenirken, ilköğretim ve lise öğrencilerinin okul gezisi niteliğinde fuarı ziyaret etmeleri, gençlerin kitap okumaya teşvik edilmesi açısından oldukça olumlu bir gelişme olarak göze çarptı. Haftaiçi olmasına rağmen kalabalık olduğu gözlenen fuarda bütün eserler kitapseverlere başka yerde bulunmayacak indirimlerle ve kampanyalarla ulaştırılmaya çalışılıyor. Ancak buna rağmen kitapların hâlâ çok ucuz olduğu söylenemez. Bu sebeple fikirlerini sorduğumuz her öğrenci sadece eşantiyon ürünlerine rağbet ettiklerini belirtiyorlar.

Fuar süresince Yeni Asya Medya Grup da, Salon 2 No: 611/A’da, dergileri, multimedya ürünleri ve Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan kitaplarıyla okurlarına ulaşıyor. Yoğun ilgi gördüğü gözlemlenen Yeni Asya standına uğrayan okurları indirimli ürünler, çok özel ve kaçırılmayacak fırsatlar bekliyor. Aradığınız her türden kitabı kolayca ve bu kadar müthiş fırsatlarla bulabilmeniz için 26. İstanbul Kitap Fuarı’nı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdire bir dahaki seneye kadar beklemek zorunda kalacaksınız.

Risâle-i Nur Külliyatı rağbet görüyor

Fuarda dikkati çeken bir diğer ayrıntı ise birden fazla yayınevinin değişik şekillerde yayına sürdüğü Bediüzzaman Said Nursî’nin Risâle-i Nur Külliyatı’nın ve ondan esinlenerek yazılan eserlerin okuyucular tarafından tercih edildiğiydi. Risâle-i Nur Külliyatının sergilendiği standlar önündeki kalabalıklar bu eserlere olan alâkanın çokluğunun bir göstergesiydi.

‘Üniversite öğrencileri fuarda’

TÜYAP geçtiğimiz yılarda başlattığı geleneğine bu sene de devam ediyor ve öğrencilerin eserleriyle fuarda yer almasını sağlıyor. ARTIST 2007 kapsamında üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan öğrenciler, çalışmalarıyla fuarda yer alıyor ve san’atseverlerle buluşma fırsatı buluyor.

‘San’at TÜYAP’ta tartışılıyor!’

17. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında fuar süresince önemli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Sanat Fuarı kapsamında, 7. salon’da düzenlenmekte olan tartışma alanında ziyaretçilerin de katılımıyla interaktif bir platform oluşturulmuş. Faaliyetler kapsamında, Sanat ve Felsefe ilişkisi sorgulanırken, Sanat’ın Siyasî Sorumluluğu ve Sanat- Eleştiri tartışılıyor; Altan Adalı ve Balaban anısına çekilmiş belgesel gösterimler ve söyleşiler izlenebiliyor.

Son gün 4 Kasım

ARTIST 2007 etkinliği, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilmekte. 17. İstanbul Sanat Fuarı ve 26. İstanbul Kitap Fuarı, normal zamanlarda saat 11:00-20:00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş ücreti 5 ytl olup öğrenci, öğretmen ve emekliler için ücretsiz uygulama var.

Ahmet CEYLAN / İSTANBUL

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kitapseverler için son şans

  İSMEK İslâm ülkelerine model oldu

  Martılarla İstanbul

  5. Üsküdar sempozyumu başladı

  Hollywood’da efekt çağı

  Çocuklara çelik çomak kursu

  ARAF, ABD pazarında


 Son Dakika Haberleri