Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

5. Üsküdar sempozyumu başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Üsküdar Sempozyumu dün başladı. Üsküdar’ı; tarihi, ekonomisi, kültürü, mimarisi, sanatı, sosyal hayatı, edebiyatı ve tanınmış isimleri ile ele alan sempozyum, 140 bilim adamının katılımıyla 1-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır konuyla ilgili olarak: “Üsküdar’ın tanıtılması, tarihten günümüze oluşan değerlerin yaşatılması ve bunlara yenilerinin ilâve edilmesini en önemli görev kabul ediyoruz. Bu bağlamda bir Üsküdar klasiği haline gelen sempozyumlar bize; geçmişten geleceğe uzanan tarih kesitinde, Yahya Kemal’in ifadesiyle “bir ulu rüyayı görenler şehri olan” Üsküdar’ı tanıma, tanımlama ve tanıtma çabalarımıza en büyük desteği sağlıyor. Çünkü çağdaş belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak bilimsel etkinlikleri sürdürmeye büyük önem vermekteyiz.” dedi.

Dün Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki Türk Müziği Konseriyle başlayan 5. Üsküdar Sempozyumu bugün de “Üsküdar’ın Sözlü Tarihi” konulu panelle devam edecek. Tebliğlerin sunumu 3-4 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yeni Asya / İSTANBUL

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kitapseverler için son şans

  İSMEK İslâm ülkelerine model oldu

  Martılarla İstanbul

  5. Üsküdar sempozyumu başladı

  Hollywood’da efekt çağı

  Çocuklara çelik çomak kursu

  ARAF, ABD pazarında


 Son Dakika Haberleri