Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İSMEK İslâm ülkelerine model oldu

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında başarılı çalışmaların örneklendirilmesi, ortak hareket ve ilerlemeyi hedefleyen “İslâm Ülkelerinde Eğitim Kongresi” sonuç bildirgesinde İSMEK, ulaştığı noktayla İslâm ülkelerine model gösterildi.

“İslâm Ülkelerinde Eğitim Kongresi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) işbirliğinde İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kongrenin ikinci günü “İslâm Ülkelerinde Meslekî Eğitim” başlığı altında düzenlenen oturumda İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan “Yetişkin Eğitiminde İSMEK Modeli”ni anlattı. Sunum katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Kongrenin sonuç bildirgesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursuları (İSMEK) örnek bir kurum olarak tavsiye edildi.

Kongrede “Yetişkin Eğitiminde İSMEK Modeli” başlıklı sunumunda İSMEK organizasyonunun sürekli geliştiğini ve artık yurtdışında da dikkatleri üzerine çektiğini belirten Mehmet Doğan, İSMEK’i ziyaret ederek bu modeli uygulamak isteyen birçok ülke olduğu ifade etti. Bosna Hersek, Suriye, Fas, Etiyopya, Dağıstan, Almanya, Suudi Arabistan, Tunus, Hollanda ve Kazakistan’dan gelen ve İSMEK’i inceleyen heyetlerin yapı ve işleyiş hakkında bilgi alarak, kendi ülkelerinde de benzer yapılar oluşturmayı ve ortak projelere imza atmayı istediklerinin altını çizen Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İSMEK’in yetişkin eğitiminde geldiği noktayla bütün dünya ülkelerine model gösterilebilecek nitelikte olduğunu belirtti.

İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan gerçekleştirdiği sunum içerisinde İSMEK’te istihdama yönelik mesleki ve teknik eğitim branşlarının yanı sıra, hobi muhtevalı ve el becerilerini geliştirmeye yönelik el san’atları eğitimi, geleneksel Türk İslâm sanatları eğitimleri, çağın gereklerinden olan bilgisayar ve dil eğitimleri, sağlıklı hayat için spor eğitimleri, müzik eğitimi, sosyal ve kültürel eğitimler gibi oldukça geniş bir branş yelpazesine sahip olduğunu belirtti. İSMEK’in doğrudan eğitim çalışmaları yanında, eğitim sürecini destekleyici mahiyette, halk seminerleri, yerel sergiler, konulu sergiler, genel sergi, satış, sergi ve kermes organizasyonları, geziler, yarışmalar, yayıncılık faaliyetleri gibi çok sayıda hizmeti de ücretsiz olarak ulaştırdığını anlatan Eğitim Müdürü Doğan sunumunda İSMEK’in tutuklu ve mahkumlara, özürlülere, bakıma muhtaç ve düşkünlere yönelik eğitimlerine de yer verdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kitapseverler için son şans

  İSMEK İslâm ülkelerine model oldu

  Martılarla İstanbul

  5. Üsküdar sempozyumu başladı

  Hollywood’da efekt çağı

  Çocuklara çelik çomak kursu

  ARAF, ABD pazarında


 Son Dakika Haberleri