Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

OHAL kararı çok büyük hata

Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan’daki darbelerin temel sebebinin, halkın söz sahibi olmasından duyulan korku olduğunu söyledi. Müşerref’in OHAL ilân etmesini “çok büyük bir hata” olarak niteleyen Kayatürk, “Müşerref, istediği partinin seçimleri kazanamayacağını anladığı için bu yöntemi seçti” diye konuştu.

Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan’da bitmeyen karmaşanın gerçek sebebinin “halktan endişe edilmesi” olduğunu söyledi. Kayatürk, “Bütün İslam aleminde olduğu gibi Pakistan’da da endişe, korku halkın söz sahibi olmasıdır” dedi.

Pakistan Lahore Teknik Üniversitesi mezunu olan ve yıllarca Pakistan’da çalışan Burhan Kayatürk Yeni Asya’ya konuştu.

Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in olağanüstü hal ilan etmesinin “çok büyük bir yanlış ve hata” olduğunu söyleyen Kayatürk, “Müşerref istediği partinin seçimleri kazanamayacağını anladığı için bu yöntemi seçti. Bütün mesele bu” dedi. Genel seçimlere az bir zaman kala yapılan olağanüstü hal ile muhalefet liderlerinin tutuklandığını hatırlatan Kayatürk, “Müşerref Benazir Butto ile bir anlaşma yapmıştı. Ama Butto ile olan anlaşmanın halk tarafından onay görmeyeceğini anladı. Bunu yapmak zorunda kaldı. İslâmî veyahut İslâmcı diye nitelendirdikleri kesim Butto ile Müşerref’in anlaşmasına karşı çıkıyorlardı” şeklinde konuştu.

Müşerref’in “aşırı islamcı şiddet” gerekçesinin doğru olmadığını da vurgulayan Kayatürk, “Pakistan’da İslami hassasiyetler çok yüksektir. Uygulama alanlarında zayıflık olsa bile Peygamber ve İslam sevgisi çok çok yüksektir. Halk 1999’dan beri Müşerref’in bir gün koltuğu bırakacağını ve demokratik bir seçimden sonra yeni yönetimin ülkeyi devralacağını bekliyor. Ancak bu olmadı” dedi. Benazir Butto’nun olağanüstü hal gerekçesini kabul etmesini ve diğer yandan eleştirmesini garip bulduğunu ifade eden Kayatürk, “Pakistan’daki en büyük problem demokrasinin inkıtaa uğramasıdır. Butonun öncelikle bununla mücadele etmesi lazım. Bölgenin hastalıkları arasına bir şey var. İşimize geldiği kadar demokratız. Butto da işine geldiği kadar demokrat olan bir insan. Keşke daha sert bir tutum içine girseydi” şeklinde konuştu.

Pakistan’daki darbelerin temel meselesinin halkın söz sahibi olmasından duyulan korkunun yattığını açıklayan Kayatürk, “Karmaşanın gerçek sebebi halktan endişe edilmektedir. Bütün İslam aleminde olduğu gibi Pakistan’da da endişe, korku halkın söz sahibi olmasıdır” dedi.

Kemal BENEK / ANKARA

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İlâhiyat fakülteleri içler acısı

  OHAL kararı çok büyük hata

  Askerler Ankara’da sorguda

  DTP’li vekillere inceleme başlatıldı

  Gül, Azerbaycan yolcusu

  Hakkari köylüsü terörden dertli

  Çağlayan: Yatırımlarda bürokrasi azaltılacak

  “Komutanlar emeklilikten sonra mı farkına varıyor?”

  Kaza üstüne kaza: 4 ölü, 7 yaralı

  Özgür üniversite için YÖK kaldırılmalı

  Ecevit, DSP tarafından anılıyor

  CHP’den bakan Günay’a “Madımak Oteli” sorusu

  İlerleme raporu açıklanıyor

  Demokrat Parti'de, 4. Olağanüstü Kongre heyecanı başladı

  KPSS gençlerimizi bunalıma sokuyor

  Meteorolojiden yağış uyarısı

  Bediüzzaman bu asra hitap ediyor

  Kur’ân Karayip diline çevrildi

  Kirli hava, hamileleri daha fazla etkiliyor

  Özürlü ailelerine destek

  Zabıta yıpranma payı istiyor

  Âyetler telefon zili olur mu?


 Son Dakika Haberleri