Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kirli hava, hamileleri daha fazla etkiliyor

Gebe olan bayanların zorunlu olmadığı sürece kirli hava şartlarında dışarıya çıkmaması gerektiği ifade edildi. Çalışan veya dışarıya çıkma zorunluluğu olan kadınların ise kendilerini kirli havadan koruyucu tedbirler almaları istendi.

Kış aylarında hava kirliliği özellikle büyükşehirlerde kendini gösteriyor. Her yaştan insanda bir çok hastalığa sebep olan kirli hava, hamileleri, çocukları ve yaşlıları daha çok etkiliyor.

Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehirlerde hava kirliliği sorununun daha fazla yaşandığını hatırlattı. Anne adaylarının bu dönemlerde beslenmelerine dikkat etmeleri, enerji veren ve vitamin kaynağı olan besinlere yönelmeleri gerektiğine dikkat çeken Uzman Dr. Nil Okur, kirli havada bulunan zararlı gazların beyin motor eşgüdümünü ve konsantrasyonunu yorduğunu vurguladı. Zaman zaman beyne giden oksijen miktarının azalabileceğini bildiren Dr. Nil Okur, azalan oksijenin bebeğin ihtiyacı olan oksijen miktarının verilmesini de zorlayacağını ifade etti. Okur, gebeler dahil olmak üzere bütün bireylerin başta çocuk, hasta ve yaşlıların hava kirliliğinin yoğun olduğu dönemlerde dışarıda olmamaya önem vermelerini istedi.

Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Tahir Canbaz da hava kirliliğinin özellikle kalp ve akciğer hastalarını etkilediğini bildirerek “Solunum yolu ile alınan hava içerisindeki parçacıklar, teneffüs esnasında akciğerlere kadar ulaşır. Solunum sisteminin derinliklerinde depolanan bu parçacıklar, akciğer kanserlerine kadar varan sorunlara neden olabilir” şeklinde konuştu.

Havada bulunan karbon parçacıklarının, ozon, karbonmonoksit, kükürtdioksit, doymamış hidrokarbonlar, aldehitler, kanserojen maddeler gibi kirleticilerin, insanların solunum yollarını etkileyerek, normal mekanizmasını bozduğunu belirten Dr. Canbaz, “Bu bozulma bronşlarda iltihaplara, daralmalara sebep olur, değişimler sonunda da kronik bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir” dedi.

Dr. Canbaz, oluşan duman ve isin astım, çeşitli burun ve boğaz hastalıkları, kalp-damar hastalıklarını tetiklediğine işaret etti.

/ KONYA

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İlâhiyat fakülteleri içler acısı

  OHAL kararı çok büyük hata

  Askerler Ankara’da sorguda

  DTP’li vekillere inceleme başlatıldı

  Gül, Azerbaycan yolcusu

  Hakkari köylüsü terörden dertli

  Çağlayan: Yatırımlarda bürokrasi azaltılacak

  “Komutanlar emeklilikten sonra mı farkına varıyor?”

  Kaza üstüne kaza: 4 ölü, 7 yaralı

  Özgür üniversite için YÖK kaldırılmalı

  Ecevit, DSP tarafından anılıyor

  CHP’den bakan Günay’a “Madımak Oteli” sorusu

  İlerleme raporu açıklanıyor

  Demokrat Parti'de, 4. Olağanüstü Kongre heyecanı başladı

  KPSS gençlerimizi bunalıma sokuyor

  Meteorolojiden yağış uyarısı

  Bediüzzaman bu asra hitap ediyor

  Kur’ân Karayip diline çevrildi

  Kirli hava, hamileleri daha fazla etkiliyor

  Özürlü ailelerine destek

  Zabıta yıpranma payı istiyor

  Âyetler telefon zili olur mu?


 Son Dakika Haberleri