Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrat Parti'de, 4. Olağanüstü Kongre heyecanı başladı

Demokrat Parti (DP) 4. Olağanüstü Büyük Kongresi, 17-18 Kasım tarihlerinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda toplanacak. Gündeme göre kongre, 17 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da açılacak.

Başkanlık Divanının oluşturulmasının ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Tüzük Komisyonu, Ülke Meseleleri Komisyonu, Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu, Dilek ve Temennileri İnceleme Komisyonu oluşturulacak. Daha sonra Genel Başkan Mehmet Ağar gündemle ilgili sunuş yapacak.

Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Karar Kurulu raporları ile gelir-gider kesin hesap raporunun okunması, müzakeresi ve karara bağlanmasının ardından Tüzük Komisyonu raporları okunup görüşülecek ve bu raporlar karara bağlanacak. Genel Başkan adaylarının açıklanması ve konuşmalarından sonra Genel Başkan seçimi gerçekleştirilecek.

Genel Başkan seçimiyle ilk gün çalışmalarını tamamlayacak olan kongrede, Pazar günü kalan komisyon raporları okunacak ve karara bağlanacak. Siyasi konuşmaların ardından Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı organlarının yedek ve asil üyelerinin seçimleri gerçekleştirilecek. Dilek ve temennilerin ardından kongre çalışmalarını tamamlayacak.

Bu arada kongre tarihi yaklaştıkça genel başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. DYP eski genel sekreterlerinden Serhan Yücel, Demokrat Parti genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yücel, parti genel merkezinde adaylığını duyurduğu basın toplantısında, DP’nin var olma kavgasına sayılı günlerin kaldığını kaydetti. 22 Temmuz seçimlerinde ‘’demokrat misyonun bayrağının yere düştüğünü’’ belirten Yücel, ‘’Hata yapanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir’’ dedi. Yücel, ‘’Bu misyonu yok etmeye kimsenin gücü yetmedi ve yetmeyecektir’’ diye konuştu. Kongrede partilerine sahip çıkacaklarını söyleyen Yücel, 22 Temmuz seçimlerinde alınan yüzde 5.4 oyun kimseyi üzmemesi gerektiğini, partiyi yeniden iktidara taşıyacaklarını savundu.

Sanayici Dursun Atabek, DP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı. Dursun Atabek, yaptığı açıklamada, partinin yeniden yapılanmasını ve iktidar olmasını sağlamak için 17 Kasım’da yapılacak olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olacağını bildirdi. Atabek, seçilmesi durumunda, sosyal kimliğiyle vatandaştan gelen beklentilere karşılık vereceğini, sanayici kimliğiyle de ‘’ezilen ve borçlu ülke değil, ayakları üzerinde duran bir Türkiye’’ için çalışacağını söyledi.

/ ANKARA

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İlâhiyat fakülteleri içler acısı

  OHAL kararı çok büyük hata

  Askerler Ankara’da sorguda

  DTP’li vekillere inceleme başlatıldı

  Gül, Azerbaycan yolcusu

  Hakkari köylüsü terörden dertli

  Çağlayan: Yatırımlarda bürokrasi azaltılacak

  “Komutanlar emeklilikten sonra mı farkına varıyor?”

  Kaza üstüne kaza: 4 ölü, 7 yaralı

  Özgür üniversite için YÖK kaldırılmalı

  Ecevit, DSP tarafından anılıyor

  CHP’den bakan Günay’a “Madımak Oteli” sorusu

  İlerleme raporu açıklanıyor

  Demokrat Parti'de, 4. Olağanüstü Kongre heyecanı başladı

  KPSS gençlerimizi bunalıma sokuyor

  Meteorolojiden yağış uyarısı

  Bediüzzaman bu asra hitap ediyor

  Kur’ân Karayip diline çevrildi

  Kirli hava, hamileleri daha fazla etkiliyor

  Özürlü ailelerine destek

  Zabıta yıpranma payı istiyor

  Âyetler telefon zili olur mu?


 Son Dakika Haberleri