Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Habur’un kapanması bölgeyi vurur

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Sadullah Tayşi, Habur Sınır Kapısının kapatılmasının, terör örgütü için değil bölge için bir yaptırım olacağını ifade etti. Tayşi, düzenlediği basın toplantısında, bölgede ekonomik ve sosyal kalkınmanın hızlandığı, terör örgütünün zemin kaybettiği bir dönemde bölücü terör saldırılarının artmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.


SEÇİME BAĞLADI

İtalya Başbakanı Prodi ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada AB ilerleme raporundan söz eden Erdoğan, raporda katılmadıkları tesbitler olduğu gibi

DTP de mi kapanacak?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, DTP’lilerle ilgili bir soru üzerine ‘’PKK örgütünün amaçlarına hizmet etme gibi bir yolda ısrarlı olacaklarsa ve bunda


  Hükümet, zamlarla halkın cebine operasyon yapıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ‘’Kandil’e operasyon konusunda havanda su döven hükümet, zamlarla halkın cebine operasyonda hiç gecikmemiştir’’ dedi.


  Savcısını koruyamayan yargı bağımsız olur mu?

Yargı bağımsızlığının konuşulduğu TBMM’de Şemdinli Savcısının görevden alınması damgasını vurdu. DTP’li Hasip Kaplan, Şemdinli savcısı için isyanlarda olduğunu ifade ederek, “Bir savcısını koruyamayan yargıya bağımsız demek mümkün değildir” dedi.


  Hastanelerde din hizmetleri verilmeli

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Türkiye’de de hastaların istemeleri halinde hastanelerde din hizmeti alması gerektiğini belirterek, ‘’İnsanlar psikolojik olarak duâ edildiği zaman rahatlıyorlar ve daha çabuk iyileşiyorlar’’ dedi.


  Kocaeli’nde memurlara ev

ocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Kent Konut A.Ş ile başlattığı 20 bin konutluk hamlesini Memur-Sen üyelerine yapacağı 260 konutla sürdürüyor. Yapılacak konutlar için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu arasında protokol imzalandı.


  Rize parkometreye geçiyor

Rize Belediyesi, şehirdeki trafik karmaşasını parkometre uygulaması ile çözme yolunda adım attı.


  Din görevlisi özürlüyü tanıyacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü ÖSHA ekibi, İstanbul’daki din görevlilerine sunum yapmaya hazırlanıyor.


  Biraz kilonun zararı yok

Binlerce Amerikalı hakkındaki hükümet verilerinin analizini yapan Atlanta’daki Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin elde ettiği bulgulara göre, kilolu olmak bazı riskleri de beraberinde getirirken, tehlikeleri, uzmanların düşündüğünden daha az olabilir.


  3 milyon kişi hepatit taşıdığını bilmiyor

Ankara Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Necati Örmeci, Türkiye’de 3,5 milyon kişinin Hepatit B virüsünü taşıdığını, ancak bunlardan 3 milyonun bu durumdan haberdar olmadığını bildirdi.


  Her çocuğa laptop geliyor

Kamuoyunda 100 dolarlık laptop olarak bilinen ve ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) girişimiyle yaklaşık 5 yıl önce yoksul ülkeler için başlatılan “Her Çocuğa bir Laptop” kampanyasında seri üretime başlandı.


  Yıldızların yüzde 5’ini görebiliyoruz

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, gökyüzüne bakan bir kişinin çıplak gözle yaklaşık bin yıldızı görebileceğini belirterek, ışık kirliliği yüzünden büyük şehirlerde yaşayan insanların gökyüzünde gördükleri yıldız sayısının 50’yi geçmediğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri