Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hastanelerde din hizmetleri verilmeli

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Türkiye’de de hastaların istemeleri halinde hastanelerde din hizmeti alması gerektiğini belirterek, ‘’İnsanlar psikolojik olarak duâ edildiği zaman rahatlıyorlar ve daha çabuk iyileşiyorlar’’ dedi.

Kapukaya, hastanelerde din hizmetinin çok önemli olduğunu söyledi. Batı’da hastalara yönelik din hizmetinin hastanelerde din görevlileri aracılığıyla verildiğini anlatan Kapukaya, Türkiye’de de gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte bu hizmetin verilmesi gerektiğini kaydetti. Hastanelerdeki din hizmetinin hastanın ve hasta yakınlarının isteğine bağlı olması gerektiğini ifade eden Kapukaya, bu konuda bir zorlama yapılmasının da İslâm dini açısından uygun olmayacağını ifade etti.

Batıda yapılan araştırmalarda duânın insanların daha çabuk iyileşmelerini sağladığını kaydeden Kapukaya, ‘’Bu biraz da psikoloji işidir. İnsanlar psikolojik olarak duâ edildiği zaman rahatlıyorlar ve daha çabuk iyileşiyorlar. Burada bizim hastalarımız da istiyorlarsa bir din adamı hizmetini almalıdır’’ dedi.

Hastanelerdeki din hizmetinin hastaların tıbbî tedavi hizmeti almalarını engellemeyeceğini belirten Kapukaya, vatandaşlardan bu türde bir soru geldiğinde de mutlaka tıbbi tedavi almalarını söylediklerini anlattı. Kapukaya, tıbbi tedavi gerektiği zaman sadece duâ ile tedâvi yapılmasının yanlış olacağını, ancak tıbbî tedaviyle beraber duâ etmenin de insan psikolojisini rahatlatma açısından faydalı olduğunu söyledi.

Kapukaya, 1995 yılında başlatılan uygulamanın yaklaşık 1,5 yıl sürdürdüğünü ifade etti. ‘’Uygulamayla ilgili alt yapı oluşturulması, kanunî boşlukların giderilmesi ve yeni bir kanun çıkarılarak hastanelerde din hizmetinin devam ettirilmesi gerekir’’ diyen Kapukaya, uygulamanın Avrupa’daki hastanelerde de yürütüldüğünü söyledi.

“DİYANET, HASTANELERDE

DİN HİZMETİ MODELİ OLUŞTURMALI’’

Bu konudaki mevcut ihtiyaç ve talepler doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığının ‘’hastanelerde bir din hizmeti modeli’’ üzerinde düşünmek durumunda olduğunu ifade eden İzmir İl Vaizesi Serpil Başar da, Türkiye’de hastanelerde din hizmetinin sadece ölüme yakın ve ölüm sonrası hizmet şeklinde düzenlendiğini, uygulamanın manevi destek ve moral hizmet sunulması ile ilgisi olmadığını belirtti.

/ ANKARA

09.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Habur’un kapanması bölgeyi vurur

  SEÇİME BAĞLADI

  DTP de mi kapanacak?

  Çıkmazın sebebi YÖK

  Hükümet, zamlarla halkın cebine operasyon yapıyor

  Savcısını koruyamayan yargı bağımsız olur mu?

  Hastanelerde din hizmetleri verilmeli

  Kocaeli’nde memurlara ev

  Rize parkometreye geçiyor

  Din görevlisi özürlüyü tanıyacak

  Biraz kilonun zararı yok

  3 milyon kişi hepatit taşıdığını bilmiyor

  Her çocuğa laptop geliyor

  Yıldızların yüzde 5’ini görebiliyoruz


 Son Dakika Haberleri