Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DTP de mi kapanacak?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, DTP’lilerle ilgili bir soru üzerine ‘’PKK örgütünün amaçlarına hizmet etme gibi bir yolda ısrarlı olacaklarsa ve bundan sonra da devam edeceklerse Türkiye’deki anayasa ve yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılır ve sonuçlarına katlanmak zorundadırlar. Sadece bu kadar söyleyeyim’’ dedi.

Samanyolu Televizyonu’nda ‘’Siyaset Sahnesi’’ adlı programa katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede uzun süredir yorucu bir çalışma içerisinde olduğunu ve şehitler verildiğini belirtti.

Kaçırılan askerlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine intikallerinin ardından DTP’li milletvekilleri hakkında soruşturma açılmasını da değerlendiren Şahin, cumhuriyet savcılarının herhangi bir konuda soruşturma yaparken kendisinden talimat almadıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Şahin ‘’DTP’nin kapatılması için provokatif eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı: ‘’DTP grubu ve bu gruba ait milletvekillerinin üyesi bulundukları TBMM’yi ve bu Meclisi oluşturan millet iradesini bir kez daha kendi kafalarında ve gönüllerinde değerlendirmelerini, nerede bulunduklarını, hangi ülkenin vatandaşı bulunduklarını bir kez daha irdelemelerini tavsiye ediyorum. Şu andaki tutumlarıyla eğer bir dâvâları varsa o davaya hizmet etmeleri mümkün değildir. Vatandaşı bulundukları ülkeye bir yarar sağlamaları mümkün değildir. Terör örgütüyle her türlü bağlarını kopararak, bu yolla Türkiye’ye bir şey kabul ettirmenin mümkün olmadığını görmeliler, önce bunu kendileri kabul ettirmeliler, sonra eğer sözleri geçiyorsa irtibatları varsa ki -kamuoyu irtibatları olduğu kanaatindedir- bunların elebaşlarını ikna etmeliler. Şu anda yapabilecekleri budur. Hayır siyasî zeminde PKK örgütünün amaçlarına hizmet etme gibi bir yolda ısrarlı olacaklarsa ve bundan sonra da devam edeceklerse Türkiye’deki anayasa ve yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılır ve sonuçlarına katlanmak zorundadırlar. Sadece bu kadar söyleyeyim.’’

/ ANKARA

09.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Habur’un kapanması bölgeyi vurur

  SEÇİME BAĞLADI

  DTP de mi kapanacak?

  Çıkmazın sebebi YÖK

  Hükümet, zamlarla halkın cebine operasyon yapıyor

  Savcısını koruyamayan yargı bağımsız olur mu?

  Hastanelerde din hizmetleri verilmeli

  Kocaeli’nde memurlara ev

  Rize parkometreye geçiyor

  Din görevlisi özürlüyü tanıyacak

  Biraz kilonun zararı yok

  3 milyon kişi hepatit taşıdığını bilmiyor

  Her çocuğa laptop geliyor

  Yıldızların yüzde 5’ini görebiliyoruz


 Son Dakika Haberleri