Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Keşmir konferansında Bediüzzaman mesajı

Pakistan-Türkiye Kültür ve Dostluk Derneğinin organize ettiği ve Keşmir’in problemlerinin masaya yatırıldığı sempozyumda konuşan Şemsettin Türkan, İslâm dünyasının sorunlarının çözümünde Bediüzzaman’ın fikirlerinin çare olduğunu ifade ederek, “İslâm ülkelerinin ciddî problemleri vardır. Çözüm reçetesi de Bediüzzaman Said Nursî’nin Hutbe-i Şamiye isimli eserindeki altı çaredir” dedi.

Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı Başkan Yardımcısı Şemsettin Türkan, “İslam ülkelerinin ciddi problemleri vardır. Çözüm reçetesi de Bediüzzaman Said Nursi’nin Hutbe-i Şamiye isimli eserindeki altı çaredir” dedi. Pakistan-Türkiye Kültür ve Dostluk Derneği’nin organize ettiği ve Anadolu Ajansı Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyum Keşmir’in problemlerini masaya yatırıldı.Sempozyumun açılış konuşmasını Pakistan-Türkiye Kültür ve Dostluk Derneği başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk yaptı.

Kayatürk, “Keşmir’li kardeşlerimizle kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bu sempozyumu her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Şubat ayında inşallah daha geniş bir sempozyum düzenleyerek aramızdaki bağları kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Konuşmasında Keşmir sorununa da genel olarak değinen Kayatürk, “Keşmir’in sorunları, 1974 yılında Hindistan’dan ayrıldığından beri çözülemedi. Sorunun temeli ise, Hindistan’ın Keşmir üzerinde verdiği sözleri yerine getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Çözüm için tek yol referandum yapılması ve halkın kendi kaderini kendisinin belirlemesidir. Pakistan da şu an içinde bulunduğu problemlerden kurtulmak için bir an önce demokratik bir atılım yaparak seçimleri gerçekleştirmelidir” diye konuştu.

Kayatürk’ün ardından söz alan Türkiye-Pakistan Dostluk Derneği Genel Sekreteri İrfan Nasrattinoğlu, Keşmir’in temel hakkı olan Pakistan’a bağlanması gerektiğini belirterek: “Keşmir halkının neredeyse tamamı Müslüman’dır ve bu Müslüman halkın Pakistan’a bağlanması da en temel hakkıdır. Hindistan’ın gerçekleştirdiği sindirme politikaları, 1974’den beri hiçbir neticeye varamamıştır, Keşmir Pakistan’a bağlanmadıkça varamayacaktır da” diye konuştu.

Pakistanlı Prof. Dr. Yakup Muçhal da yaptığı konuşmada Türkiye ile Pakistan’ın her zaman birlik olduğunu vurgulayarak: “Türkiye her zaman Pakistan’ın yanında yer almıştır. İki ülke arasındaki dostluk çok sağlam temellere dayanmaktadır. Pakistan’daki sorunların çözümüne değinirsem, bu konuda Birleşmiş Milletler sorunu kasıtlı olarak halletmemektedir. Bundan dolayı biz Müslüman ülkeler olarak kendi sorunlarımızı kendimiz halletmeli, birlik olmalıyız.” dedi.

Sempozyumun devamında söz alan Türkiye’de okuyan Mehran isimli Pakistan’lı bir öğrenci, Türkçe olarak yaptığı konuşmasında Türkiye’deki okulu bitirdikten sonra ülkesine dönüp hizmet etmek istediğini belirterek: “Keşmir kurulduğundan beri kan, gözyaşı ve sorunlar bir türlü bitmedi. Ben ülkemde okuyamadım ama Türkiye’de okuyabilme imkânını yakaladım. Okulumu bitirdikten sonra inşallah ülkeme dönüp hem Pakistan’a hem de Türkiye’ye hizmet etmek istiyorum.” diye konuştu.

Sempozyum sonunda konuşmacılara ve Pakistan-Türkiye dostluğunda emeği geçenlere birer plaket verildi. İSLÂM ÜLKELERİ BEDİÜZZAMAN’A KULAK VERMELİ İslam ülkelerinin problemlerinin Bediüzzaman’ın çözüm önerileriyle hallolacağını belirten Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı Başkan Yardımcısı Şemsettin Türkan: “Mühim bir İslam âlimi olan Bediüzzaman Said Nursi, İslam ülkelerinin sorunlarını şu altı maddede özetliyor: Birincisi; ümitsizlik, ikincisi; doğruluğun ölmesi, üçüncüsü; düşmanlığa muhabbet, dördüncüsü; Müslümanların bağlandıkları dayanakları bilmemeleri, beşincisi; istibdat, altıncısı da; şahsi menfaatleri ön planda tutmaktır. Bu sorunlar tüm İslam ülkelerinin sorunları olduğu gibi Pakistan’ın da sorunlarıdır. Bediüzzaman bunlara karşılık altı adet çözüm önerisi sunmuştur ki İslam ülkeleri problemlerini halletmek için bu çözüm önerilerine kulak vermelidirler” diye konuştu.

ANKARA / Cemil Yüzer

15.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Keşmir konferansında Bediüzzaman mesajı

  Sınırları aşan iletişim gerçeği

  Bu yasak kalıcı olmaz

  Fırat: TBMM linç vasıtası olamaz

  MHP'den anayasa değişikliği teklifi

  Demirtaş: Demokrasi zirvesi oluşturalım

  AB kararlılığımız sürüyor

  MHP, teröre lanet mitingi düzenleyecek

  Irak’ta durum çok vahim

  Hapishaneler şiddete kaynaklık ediyor

  İbadet için yeriniz var mı?

  Hakkari Yüksekova’ya havaalanı müjdesi

  Havayollarının siteleri yolcuları yanıltıyor

  Komisyonun toplantısı iptal edildi

  Din öğretimi bireysel hak

  Otopark geliri okullar için kullanılacak

  Barajlarda yağmur bereketi

  Balıkçılar atıklardan dertli

  Düz taban sınırı 2 yaş

  Aile hekimliği yayılıyor

  Kâğıt pil devri başlıyor

  Kış aylarında karbonmonoksit tehlikesi

  Konuşan kâğıt icat edildi


 Son Dakika Haberleri