Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Eski ABD askerlerinde intihar salgını

Amerikan CBS Televizyonu tarafından yapılan bir araştırma, orduda hizmet vermiş eski askerler arasında ‘’gerçek bir intihar salgını’’ söz konusu olduğunu ortaya koydu. Araştırma, orduya hizmet etmiş 6 bin 256 askerin 2005’te intihar ettiği, bunun da günde ortalama 17 intihar anlamına geldiğini gösteriyor.

ABD’de her 100 bin kişide intihar oranının 8,9 olduğu, askerler arasındaki ise bu oranın her 100 bin kişiden 18,7 ila 20,8’e çıktığı belirtilen araştırmada, yaşları 20 ile 24 arasındaki değişen askerlik yapmış gençlerde rakamların, her 100 binde 22,9 ila 31,9’a yükseldiğine dikkat çekiliyor.

Bunun ise asker olmayan gençlerde intihar oranlarının 4 kat fazlasına karşılık geldiği belirtilen araştırmada, bu rakamların zihinsel sağlıkla ilgili sorunların salgın halde olduğunu açıkça gösterdiği ifade ediliyor.

23 yaşındaki askerlik yapan oğlu 2005’te intihar eden bir babanın, ülke yöneticileri ve Genelkurmay Başkanlığı’nın, sorunun gerçek boyutlarını bilmemekle suçladığına da yer verilen araştırmada, ‘’Hükümetin rakam istemediği ve ölenlerin sayısının yayımlanmasını da istemediği’’ ifadeleri yer alıyor.

CBS’e göre 1,6 milyonu Irak ya da Afganistan’daki savaşlara katılmış toplam 25 milyon kadar eski asker var. Söz konusu verilerin ise yalnızca Irak, Afganistan ve Vietnam ya da 2. Dünya Savaşı’nda savaşanlar değil, bütün eski askerleri temel aldığı da belirtiliyor.

Yine CBS’e göre, eski askerlerin zihinsel rahatsızlıklarının tedavisi için yılda 3 milyar dolar kadar para harcanıyor.

/ NEW YORK

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eski ABD askerlerinde intihar salgını

  Pentagon da ‘Sınırötesi olmadı’ dedi

  “İsrail, Filistin konusunda Türkiye’ye minnettarız”

  İsrail Gazze’ye saldırdı: 2 ölü

  Putin’e üçüncü kez başkanlık yolu açıldı

  Pakistan’da geçici hükümete doğru

  Kerkük’te polis yetkilisine saldırı

  BM temsilcisi Myanmar’da muhalif liderle görüştü

  AB yolunda Çek desteği

  Şimşek: Hiçbir şeyin kolay çözümü yok

  Çocuk Günü, Hindistan’da kutlanıyor


 Son Dakika Haberleri