Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan’da geçici hükümete doğru

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve yardımcılarının geçici hükümetin kurulması için çalışmalarını nihai aşamaya getirdiği bildiriliyor.

Pakistanlı yetkililer, ülkeyi seçimlere hazırlayacak geçici hükümetin kurulmasının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Pakistanlı muhalifler ve uluslar arası toplum seçimlerden önce olağanüstü halin kaldırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Müşerref’in tartışmalı devlet başkanlığı da bugün sona eriyor. Müşerref, parlamento ve eyalet meclislerinde 6 Ekim’de yapılan seçimlerde yeniden devlet başkanı seçilmişti. Geçici hükümet, 9 Ocak 2008’de yapılması beklenen parlamento seçimlerini yerine getirmekle görevli olacak. Hükümette başbakanlık için en kuvvetli adayın Devlet Bakanı ve üst meclis Senato’nun Başkanı Muhammedmian Soomro’nun olduğu bildiriliyor.

Pakistan medyası ise başbakanlık için diğer ciddi adaylar arısında Ankara Büyükelçiliği yapan İftihar Hüseyin Şah ile eski Merkez Bankası başkanı İsrat Hüseyin’in de bulunduğunu belirtiyor.

Bu arada eski başbakanlardan Benazir Butto ve Navaz Şerif’in Müşerref’e karşı bir ittifak oluşturmak için görüşmelere başladığı bildirildi. Butto’nun Halk Partisi’nden bir yetkili, Müşerref’ten önceki gün görevi bırakmasını isteyen liderlerinin, dün de Suudi Arabistan’da bulunan Şerif’i telefonla aradığı ve muhalefet koalisyonu kurulması için görüştüğünü, ancak henüz bir karar alınmadığını söyledi.

/ İSLAMABAD

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eski ABD askerlerinde intihar salgını

  Pentagon da ‘Sınırötesi olmadı’ dedi

  “İsrail, Filistin konusunda Türkiye’ye minnettarız”

  İsrail Gazze’ye saldırdı: 2 ölü

  Putin’e üçüncü kez başkanlık yolu açıldı

  Pakistan’da geçici hükümete doğru

  Kerkük’te polis yetkilisine saldırı

  BM temsilcisi Myanmar’da muhalif liderle görüştü

  AB yolunda Çek desteği

  Şimşek: Hiçbir şeyin kolay çözümü yok

  Çocuk Günü, Hindistan’da kutlanıyor


 Son Dakika Haberleri