Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“İsrail, Filistin konusunda Türkiye’ye minnettarız”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözüm yolunda ilerlemesinde Türkiye’nin siyasî, diplomatik, ekonomik ve benzeri desteğine güvendiklerini belirtirken, sürecin ilerlemesinde şu ana kadar Türkiye’nin verdiği destek için ABD’nin minnettar olduğunu söyledi.

McCormack, İsrail ve Filistinli işadamlarını bir araya getirmeye yönelik Ankara Forumu’na ilişkin bir soruyu cevaplarken, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, bu konu hakkında Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile telefonda görüştüğünü ve bilgi aldığını kaydetti.

Sean McCormack, bu konudaki gelişmelere ilişkin ayrıntılar hakkında konuşmayı taraflara bıraktığını belirtti. McCormack, gelecekte kurulacak bir Filistin devleti ile İsrail’in ne tür bir ilişki içinde olacağının, en önemli konulardan biri olduğunu kaydetti.

Sözcü, pratik açıdan, siyasî anlaşmalardan başlamak yerine bu tür ekonomik ilişkiler temelinde çalışmanın, günlük bazda biraz daha kolay olduğuna işaret etti ve ‘’ekonomik ilişkiler üzerinde çalıştığınız zaman, bu ilişkilerde güven tesis etmeye hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz’’ dedi.

İsrail-Filistin barış sürecinde ABD’nin Türkiye’den beklentisinin sorulması üzerine McCormack, ‘’Türkiye, bu sürecin ilerlemesinde çok destek oldu. Diplomatik ve siyasi desteklerine çok minnettarız. Ankara’da sponsor oldukları buluşma, bunun bir örneği. Bu çerçevede biz ve taraflar, Türkiye’nin ve elbette uluslararası toplumun diğer üyelerinin, iki devletli çözüm yolunda iki tarafa yardım amacıyla önemli bir rol oynamasına bakacağız’’ diye konuştu.

/ WASHINGTON

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eski ABD askerlerinde intihar salgını

  Pentagon da ‘Sınırötesi olmadı’ dedi

  “İsrail, Filistin konusunda Türkiye’ye minnettarız”

  İsrail Gazze’ye saldırdı: 2 ölü

  Putin’e üçüncü kez başkanlık yolu açıldı

  Pakistan’da geçici hükümete doğru

  Kerkük’te polis yetkilisine saldırı

  BM temsilcisi Myanmar’da muhalif liderle görüştü

  AB yolunda Çek desteği

  Şimşek: Hiçbir şeyin kolay çözümü yok

  Çocuk Günü, Hindistan’da kutlanıyor


 Son Dakika Haberleri