Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Terör kalkınmayla bitecek

Terör sorununu ekonomiyle çözmeyi hedefleyen hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 11 ili kalkındırmak için reform niteliğinde teşvik yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

AKP hükümeti, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yoksulluğa son vermek için yeni teşvik yasası hazırlıyor. Yeni yasa için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki işadamlarından rapor talep eden hükümet, bu doğrultuda reform niteliğinde teşvik avantajları sunacak. Hükümetin talebi doğrultusunda rapor hazırlamak için Diyarbakır’da 24 ilin sanayici, ticaret ve borsa başkanı bir araya geldi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Bölge şartları göz önüne alınarak teşvik yasası çıkarılmasını talep ediyoruz. Bölgemiz hayvancılık, tarım, gıda, madencilik, turizm ve tekstil sektörlerine özel teşvik uygulanması, bölgedeki girişimcilerin önünü açacak olanakların sunulması gerekiyor. Vergi, SSK primleri ve enerji konularında vergi muafiyeti, bölgenin tüketici pazar limanlarına uzak olması nedeniyle nakliyat giderlerin karşılanmasını talep ediyoruz. Bunların sağlanması durumunda 21 il sosyoekonomik anlamda atağa kalkacaktır” dedi.

İşsizliğin şiddeti besleyen unsurlar olduğunun altını çizen Mehmet Kaya, “İşsizlik büyük ölçüde azaltılırsa kuşkusuz şiddet olayları önemli ölçüde azaltacaktır. Önce insanların karınlarını doyuracaksınız. Eğitimini, sağlık hizmetini vereceksiniz. Kenti adam gibi yaşar hale getirirseniz o insanlar ne teröre ne şiddete bulaşacaktır. Bunları eğitip, kalifiye hale getirip iş vermezsek hepsi ülke için birer tehlike olur” dedi.

/ DİYARBAKIR

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart bağımlısı olduk

  Ekonomide gerçek rakamlar gizleniyor

  Ekonomide korkutan tablo

  Terör kalkınmayla bitecek

  “Tüketim çılgınlığına bir gün ara ver”

  Belediye Pomza’yı özele devredecek

  Motorine 5 YKR zam

  Hazine 3,5 milyar YTL iç borç ödeyecek

  İlk Organize Hayvancılık Bölgesi Uşak’a

  Baklagil üreticileri desteklensin

  Kiğılı’dan bayrama özel kampanya

  PETKİM'in satışı resmîleşti

  Çiftçilere, kuraklık desteği


 Son Dakika Haberleri