Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

‘Devlet Sporcusu’ kanun taslağı TBMM'ye sunuldu

AK Parti Sivas milletvekili Hamza Yerlikaya, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda ilk 3'e giren sporculara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklife göre, sporculara maaş ve sigorta güvencisi de sağlanacak.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında ilk 3 sırayı alan sporculara ''Devlet Sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili hazırladığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya, olimpik ve paralimpik branşlar için geçerli olan yasa teklifine göre, büyükler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonalarıyla olimpiyat oyunlarında ilk 3'e giren sporculara ''devlet sporcusu'' unvanının yanı sıra maaş bağlanacağını açıkladı. Yerlikaya, devlet sporcularına bağlanacak maaş miktarının, elde ettikleri derecelerle orantılı olacağını belirtirken, olimpiyat şampiyonlarının bin 200 YTL civarında maaş alacağını, ayrıca devlet sporcularının sağlık sigortası güvencesi altına alınacağını bildirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, TBMM Başkanlığı'na sundukları yasa teklifinin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların şimdiden desteklenmesini de kapsadığını anlattı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), federasyonlarla işbirliği yaparak 16 yaşın altında 1000 sporcu belirleyeceğini ifade eden Yerlikaya, bu sporculara Londra Olimpiyatları'na kadar asgari ücret ödeneceğini açıkladı.

Hamza Yerlikaya, TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifinin dışında, gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında ilk 3 dereceye giren sporcuların da beden eğitimi öğretmenliğine atanabilmesi için çalışma içinde olduklarını açıkladı. Yerlikaya, yönetmeliğin çıkması halinde, 500-600 civarında sporcunun bundan yararlanabileceğini ifade etti.

Hamza Yerlikaya, yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile de görüştüğünü ve her ikisinden de tam destek aldığını söyledi.

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'in İnter mesaisi

  Zico'nun Avrupa karnesi başarılı

  Cem Deda'ya büyük tepki

  Mehmet'li Jazz galip

  Serkan: Ailem artık G.Saray'ı tutuyor

  ‘Devlet Sporcusu’ kanun taslağı TBMM'ye sunuldu

  Şampiyon başkan

  Galatasaray’ın koltuk sevdası

  Kalli işi biliyor


 Son Dakika Haberleri