Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kalli işi biliyor

G.Saray teknik direktörü Karl Hainz Feldkamp sistem antrenörü olduğunu Trabzon karşısında bir kez daha gösterdi. İnandığı oyuncu kim olursa olsun sahaya sürüyor. Bir başka deyişle inanmadığı oyuncu kim olursa olsun kenarda oturtuyor. Mesela Ümit Karan. Nonda ve Hakan'ın olmadığı kadroda kenarda oturuyorsa bunun başka izahı olamaz. Kalli takım oyunu oynama becerisi yüksek, mücadeleyi maçın tamamına yayan oyuncuları öncelikle tercih ediyor. Sonucunda da G.Saray bu düşüncenin ürünü olarak, daha önce yazdığım gibi bir değişim süreci yaşıyor. Sürecin birinci etabı sezon başında yapıldı. Devamı da devre arasında yapılacak. Kalan eski tecrübeli oyunculardan Hasan Şaş, Kalli'den forma bulabiliyor. Bu da Kalli'nin Hasan'daki bazı yeteneklere inancının sürdüğünü gösteriyor.

G.Saray, Trabzon karşısına bu düşüncelerin gelişimi bir kadro ile sahaya çıktı. Bakıldığında santroforsuz veya yarım santroforlu bir takım. 1.60' lık boyuyla Serkan için bu tabir uygun olsa gerek. Ama o Serkan golü attı. Takımının namağlup ve lider ünvanını sürdürdü. Maçın kazanılmasının en önemli kriteri G.Saray'ın ileriye doğru ezbere hiç top şişirmemesi düşüncesi oldu. Maçın 90. dakikasında, bu düşüncenin ödülü olarak geriden ayağa toplarla hücuma çıkarak golü buldu. Ümit ve Hakan'ın olduğu zamanlarda G.Saray ileri çok fazla top şişiriyordu. Halbuki bu maçta da gördük ki; uzun toplar dikine değil de yandan ortalar biçiminde olmalı. G.Saray takımının genel oyun karakteri bu biçimdir. Bu biçimle de UEFA şampiyonu olmuştur.

Trabzonspor aldığı bu mağlubiyetle sorunlarıyla baş başa kalmış oldu. G.Saray'la kıyaslandığında daha yetenekli forvet oyunculayla sahada olmasına rağmen organize olma sıkıntısı yüzünden yenildiler. Takımı yönlendirecek oyuncuları olmaması en büyük sıkıntı. Wolfsburg'a giden Marcelo'yu, Porto' ya giden Stepanov'u elinde tutamayan Trabzonspor'un ne yazık ki, bu tip oyunculara ihtiyacı var. Yine çok yazık ki, Ziya Doğan bunların yanında Szmykowiak, Kiki Musampa gibi kaliteli oyuncuları Trabzon'un elinden kaçırtmıştır.

Maçın hakemi Selçuk Dereli kararları ve otoritesiyle maçın üstesinden gelmesini bildi.

Said OKUR

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'in İnter mesaisi

  Zico'nun Avrupa karnesi başarılı

  Cem Deda'ya büyük tepki

  Mehmet'li Jazz galip

  Serkan: Ailem artık G.Saray'ı tutuyor

  ‘Devlet Sporcusu’ kanun taslağı TBMM'ye sunuldu

  Şampiyon başkan

  Galatasaray’ın koltuk sevdası

  Kalli işi biliyor


 Son Dakika Haberleri